Belföld

Változik a közlekedés az ünnepi hétvégén

A húsvéti körmenetek miatt több fővárosi helyszínen lesznek útlezárások. A BKV járatai ünnepi menetrend szerint járnak majd.

A háromnapos húsvéti hétvége változásokat is tartogat az útra kelők számára. Több helyen kell számítani forgalomkorlátozásokra – tájékoztatott honlapján a Budapesti Közlekedési Központ. A szombati körmenetek miatt szombat este fél-, illetve egyórás lezárásokra kell számítani templomok környékén az I., a II., a XI., a XIII., a XVIII. és a XIX. kerületben. Valamennyi helyszínen a rendőrség biztosítja a forgalom irányítását.

Megállási tilalom lép életbe a XIII. kerületben, a Lehel téri templom előtti parkolóban és szervizúton április 6-án, pénteken 13 és 16 óra között, valamint április 7-én, szombaton, 17.30 és 22.30 között.

A közösségi közlekedési eszközök a húsvétkor és azt megelőző napokon – a diákok tavaszi szünetének idején – nem a megszokott iskolaidei menetrend szerint járnak. A tavaszi szünet ma kezdődött, ezért 5-én, csütörtökön és 6-án, pénteken a tömegközlekedés járatai az iskolaszüneti menetrend szerint közlekednek. A menetrendek a BKV honlapján és a megállóhelyeken is elérhetők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik