Belföld

Rendőrt hívott az iskolaigazgató

Sem a tanári kar, sem a szülők nem akarják Szigetszentmiklóson az új igazgatót, aki viszont ragaszkodik a székéhez.

Parázs hangulatú szülői értekezletet tartottak szerda este a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnáziumban. A szülők és a tantestület egy része az új igazgató kinevezése miatt demonstráltak.

Néhány szülő kérdőre akarta vonni az új igazgatót, Mede Norbertet, aki irodájába zárkózott, ahonnan csak rendőri kísérettel volt hajlandó távozni, hogy közölje: nem mond le.

Mint korábban megírtuk, több mint húsz tanár lemondott osztályfőnöki, illetve munkaközösség-vezetői megbízatásáról a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnáziumban, mert lehetetlennek tartják az együttműködést az új igazgatóval.

Horváth Péter, a Medét kinevező Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) vezetője szerint a jogszabályoknak megfelelően bízta meg az új igazgatót április 3-ával a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium igazgatói feladatainak ellátásával; a megbízás július 31-ig, az új pályázat eredményes elbírálásáig szól.

Horváth Péter közleményében kiemelte: a jogszabályoknak mindenben megfelelő döntés született. “A jogszabály a fenntartó, a PMIK döntési körébe utalja az iskola vezetőjének megbízását, annak minden felelősségével együtt” – tette hozzá.

Mint kifejtette, Mede Norbert a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett történelem szakos tanári, illetve magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanári diplomát, ez megfelel az adott vezetői megbízáshoz szükséges szakvégzettségnek, a figyelembe vehető szakmai gyakorlata 12 év. Emellett több nyelven beszél, osztályfőnöki és érettségiztető tapasztalattal is rendelkezik.

Az Országgyűlés Sajtószolgálata pedig tagadta, hogy Mede Norbert jó barátja lenne Kövér László házelnöknek – amint az korábban a sajtóban elterjedt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik