Belföld

Orvos dönti el, bevonulhat-e Damu

A Pesti Központi Kerületi Bíróság igazságügyi orvos szakértőt rendelt ki, hogy kiderítse, Damu Roland szenved-e olyan betegségben, amely indokolná a szabadságvesztés halasztását.

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője csütörtöki közleményében emlékeztet, hogy a halasztást az elítélt védője kezdeményezte, és a bíróság csak akkor fogadhatja el, ha az elítélt betegsége az életét veszélyezteti. Megjegyezte, a bíróság az igazságügyi orvos szakértő véleménye alapján megvizsgálja azt is, hogy betegsége esetén Damu Roland a büntetés-végrehajtási keretek között is kezelhető-e. A szóvivő közölte, hogy a Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja megküldte az elítélt ismert címeire a szabadságvesztés megkezdésére szóló felhívást.

A Fővárosi Törvényszék március 20-án ítélte jogerősen négy év hat hónap börtönbüntetésre Damu Rolandot, és öt évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. Ezzel megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly szeptemberben hozott elsőfokú ítéletét, amelyben a sorozatszínészt hat év börtönre ítélték, és hat évre eltiltották a közügyektől. A jogerős ítéletben személyi szabadság kétrendbeli megsértésében, testi sértés bűntettének kísérletében és erőszakos közösülés bűntettében találták bűnösnek Damu Rolandot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik