Belföld

Örkény időutazó volt

Ma lenne 100 éves Örkény István, Kossuth-díjas írónk. Egyik egypercesével tisztelgünk előtte.

MAKACS SAJTÓHIBA

Helyreigazító közlemény

Lapunk keddi számában hírt adtunk arról, hogy a svéd tudományos akadémia díszdoktorrá avatott egy magyar tudóst – akit – őszinte sajnálatunkra – “dr. Pálpéter Péter Pál” néven említettünk. Ráadásul nemcsak a szövegben, hanem a tudósítás címében is hibásan közöltük a Pálpéter Péter Pál nevet.

A jeles magyar tudós neve helyesen: doktor Pálpéter Péter Pál.


Örkény István íróasztalánál – Ismeretlen szerzőtől
Forrás: orkenyistvan.hu

Megkezdődött az Örkény István-emlékév
A száz éve született magyar író előtt kiállítással, emlékéremmel, egy eddig kiadatlan kisregény megjelentetésével, kisfilmes pályázattal, kávéházakba kihelyezett idegen és magyar nyelvű kötetekkel, prózamondó versennyel és színházi gálaesttel is tisztelegnek.
Az emlékévet Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter nyitotta meg Örkény István születésének 100. évfordulóján, csütörtökön Budapesten. A tárcavezető felidézte az író életútját, valamint emlékeztetett arra, hogy az örkényi humor mindenki számára, mindenkor kapaszkodót nyújthat.
Az emlékév programjait ismertető sajtótájékoztatón bemutatták a Magyar Nemzeti Bank 5000 forint névértékű, Örkény István ezüst emlékérmét; az első darabot Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke Radnóti Zsuzsa dramaturgnak, az író özvegyének adta át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik