Belföld

Átalakul az egyházi műsor a Fehérvár Televízióban

24.hu
24.hu

2012. 04. 05. 15:32

Megszűnt a Fehérvár Tv Hitünk és Életünk magazinjának püspökségi szerkesztése – adták hírül a műsor korábbi készítői a Székesfehérvári Egyházmegye honlapján. A Fehérvár Médiacentrum vezetősége szerint a műsor megszüntetésének gondolata szóba sem került.

A www.szfvar.katolikus.hu oldalon olvasható a megszűnésről szóló hír, melyet a Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdió két alkalmazottja tett közzé. ”Március 29-ével a Fehérvár Televízió megszüntette a Hitünk és Életünk ökumenikus vallási magazinnak a Székesfehérvári Püspökség által készített adását. A Hitünk és Életünk magazin műsorainak további megjelenéséről a Televízió vezetőségétől tájékoztatást nem kaptunk. Spányi Antal megyés püspök nevében is köszönetet mondunk mindazoknak, akik az elmúlt három évben segítették, támogatták munkánkat, figyelemmel kísérték a Hitünk és Életünk magazin adásait.”

Megkeresésünkre arról tájékoztatta a Fehérvár24 szerkesztőségét a televízió, hogy a cégnél az elmúlt egy évben lezajlott strukturális változások miatt a médiacentrum új alapokra kívánja helyezni a műsor gyártásának folyamatát, természetesen továbbra is szorosan együttműködve a történelmi egyházak képviselőivel és a Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdióval. A tárgyalások már korábban megkezdődtek erre vonatkozóan, a  médiacentrum jelenleg az önkormányzat közreműködésével igyekszik áttekinteni és kialakítani a műsor további készítésének szakmai és jogi feltételeit.

A Hitünk és életünk egyházi magazin természetesen addig is képernyőre kerül a Fehérvár Televízióban, hiszen a Fehérvár Médiacentrum kiemelt fontosságú témaként kezeli Székesfehérvár hitéletének bemutatását, televíziós hírműsoraiban és a FehérVár hetilap állandó vallási oldalán egyaránt – áll a közleményükben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nikola Gruevski, Macedonia's prime minister, speaks during the 10th Bloomberg BusinessWeek European Leadership Forum, in London, U.K., on Tuesday, Nov. 23, 2010. The one day conference brings together key speakers from Government, Finance and International companies at City Hall, in London. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.