Belföld

Átalakul az egyházi műsor a Fehérvár Televízióban

24.hu
24.hu

2012. 04. 05. 15:32

Megszűnt a Fehérvár Tv Hitünk és Életünk magazinjának püspökségi szerkesztése – adták hírül a műsor korábbi készítői a Székesfehérvári Egyházmegye honlapján. A Fehérvár Médiacentrum vezetősége szerint a műsor megszüntetésének gondolata szóba sem került.

A www.szfvar.katolikus.hu oldalon olvasható a megszűnésről szóló hír, melyet a Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdió két alkalmazottja tett közzé. ”Március 29-ével a Fehérvár Televízió megszüntette a Hitünk és Életünk ökumenikus vallási magazinnak a Székesfehérvári Püspökség által készített adását. A Hitünk és Életünk magazin műsorainak további megjelenéséről a Televízió vezetőségétől tájékoztatást nem kaptunk. Spányi Antal megyés püspök nevében is köszönetet mondunk mindazoknak, akik az elmúlt három évben segítették, támogatták munkánkat, figyelemmel kísérték a Hitünk és Életünk magazin adásait.”

Megkeresésünkre arról tájékoztatta a Fehérvár24 szerkesztőségét a televízió, hogy a cégnél az elmúlt egy évben lezajlott strukturális változások miatt a médiacentrum új alapokra kívánja helyezni a műsor gyártásának folyamatát, természetesen továbbra is szorosan együttműködve a történelmi egyházak képviselőivel és a Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdióval. A tárgyalások már korábban megkezdődtek erre vonatkozóan, a  médiacentrum jelenleg az önkormányzat közreműködésével igyekszik áttekinteni és kialakítani a műsor további készítésének szakmai és jogi feltételeit.

A Hitünk és életünk egyházi magazin természetesen addig is képernyőre kerül a Fehérvár Televízióban, hiszen a Fehérvár Médiacentrum kiemelt fontosságú témaként kezeli Székesfehérvár hitéletének bemutatását, televíziós hírműsoraiban és a FehérVár hetilap állandó vallási oldalán egyaránt – áll a közleményükben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Balatonfenyves, 2014. június 13.
Gardatetemek a Balaton partján, Balatonfenyvesnél 2014. június 13-án. Az elmúlt napokban mintegy 20 ezer gardatetemet gyűjtöttek be a Balatonnál, a halpusztulás oka egyelőre ismeretlen.
MTI Fotó: Varga György

Temetővé válhat a Balaton egy időre

Andratx, 2018. június 11.
Villámok cikáznak az égbolton a Baleár-szigeteken fekvő Andratx felett 2018. június 11-én. (MTI/EPA/Cati Cladera)

Időjárás: egyre nagyobb veszélybe kerülünk

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.