Belföld

A kormány bármely percben asztalhoz ülne az IMF-fel

A saját érdekünk, hogy minél előbb megkezdődjenek a tárgyalások - közölte a miniszterelnök szóvivője.

A kormány bármely percben vagy bármely másodpercben készen áll arra, hogy megkezdje a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval – közölte a miniszterelnök szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

“Nekünk érdekünk az, hogy minél előbb megkezdjük a tárgyalásokat”, és hogy azok mihamarabb megállapodással záruljanak – mondta Szijjártó Péter kérdésre válaszolva, hozzátéve: Magyarország makrogazdasági adatai egyértelműen biztatóak.

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Európai Üzleti Tanács vezetőivel folytatott csütörtöki megbeszélésen közölte, a kormány célja, hogy Magyarország Európa legversenyképesebb termelési központjává váljon, amihez elengedhetetlen a foglalkoztatás növelése. Kijelentette azt is: a kabinet nem tér le az államadósság-csökkentés útjáról.

Szijjártó Péter a budapesti találkozó utáni sajtótájékoztatón, hozzátette: a tárgyaláson megállapodás született arról, hogy létrejön egy konzultációs iroda – a Miniszterelnökség és az üzleti tanács munkatársaiból -, amely szervezeti keretet biztosít majd a folyamatos egyeztetéshez.

A tizenöt, Magyarországon működő multinacionális vállalat felső vezetőit tömörítő tanács irányítója, Kerekes László a tájékoztatón elmondta, a megbeszélésen három fő területet neveztek meg, amely szerintük szükséges az ország versenyképességének javításához: a vállalatoknak biztosított kiszámíthatóság, a forint stabilitása és az ország jó nemzetközi megítélése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik