Belföld

A Jobbik Gyurcsány szakdolgozatát akarja

Az ellenzéki párt felszólítja a volt kormányfőt, adjon felhatalmazást a Pécsi Tudományegyetemnek a diplomamunka nyilvánosságra hozatalára.

Pörzse Sándor országgyűlési képviselő úgy véli: a társadalom igazságérzete azt diktálja, hogy a lebukott államfő után a politikai elit más szereplői is tisztázzák, felsőfokú képesítésüket tisztességesen, a jog és erkölcs szabályainak betartásával szerezték meg.

A honatya közleményében megjegyezte: nem csak az elvtársak által befolyásolt osztályzatokat tartalmazó indexet kívánja látni, hanem az egész szakdolgozatot.

Pécsi Újság a napokban megpróbált belepillantani Gyurcsány diplomamunkájába a Pécsi Tudományegyetemen, de nem járt sikerrel, mert az intézmény „nem adhat ki adatokat az egykori és jelenlegi hallgatóikról”.

Az egyetem sajtófőnöke azt mondta a Magyar Hírlapnak, hogy a volt miniszterelnök második, 1990-ben készült szakdolgozata még nem került be a központi nyilvántartásba, azt a karról kell kikérni.

A Demokratikus Koalíció elnöke időközben a Facebookon bizonygatta, hogy elkészítette diplomamunkáját.

Orbán Viktor miniszterelnök szakdolgozata tegnap teljes terjedelemében hozzáférhetővé vált a www.orbanviktor.hu weboldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik