Belföld

Vigyázat! Adóellenőröket hoz a nyúl

A számlaadást, s a foglalkoztatások jogszerűségét is vizsgálják régiónkban húsvéti akciójuk során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adóellenőrei.

A múlt héttől megkezdődtek az immár hagyományosnak nevezhető tavaszi ellenőrzések a nyugat-dunántúli régióban is, melynek során a NAV adóellenőrei vizsgálják a nyugta-, számlaadási kötelezettség betartását, az alkalmazottak foglalkoztatásának szabályszerűségét, az áruk eredetét. Az ellenőrzések fő célja a megelőzés, a visszaélések visszaszorítása, a tisztességtelen adózók kiszűrése, az adózói kör bővítése.

Az előző évhez hasonlóan a kiemelt célterületek a húsvéti ünnepeket megelőzően megnövekedett forgalmat lebonyolító kereskedelmi és szolgáltató egységek, vásárok és piacok, a tavaszi, húsvéti szezonális termékeket árusító ideiglenes helyek, a virág, élelmiszer- és italáru forgalmazók, a húsvéti, tavaszi rendezvények, kiállítások.

A megyei adórevizor és pénzügyőr párosok közösen is végeznek közös ellenőrzéseket. Alkalmazkodva a kereskedelmi és vendéglátóegységek nyitvatartási idejéhez nemcsak munkaidőben, hanem a kora reggeli, késő délutáni, esti, éjszakai órákban, hétvégéken is számíthatnak adóellenőreink megjelenésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik