Belföld

Tizedével kevesebb galamb a belvárosban

2009 óta gyérítik a galambokat Győrben. Áprilisban újra megkezdődött a kártékony madarak befogása, így alig találni egy-egy szárnyast az egykor galamboktól népes történelmi tereken.

Valaha galambban gazdag város volt Győr. Kezdődhetne így is a mesénk, ami a lakók számára mindenképpen happy enddel végződik. Hiszen immár két éve egy Csongrád megyei cég végzi a népes szárnyasállomány gyérítését, az elmúlt időszakban pedig az intézkedésnek köszönhetően mintegy tizedével csökkent a kártékony madarak száma a megyeszékhelyen.

A munkát végző társaság jól ismeri a problémás területeket, tevékenységüknek köszönhetően pedig ma már alig 600-800 tollas repked a belvárosban. Ez pedig azért is fontos, mert évekkel ezelőtt komoly gondot okoztak a kártékony csőrösök például a padlásokon, de nem lehetett az erkélyekre biztonsággal kitenni a tisztára mosott ruhákat, nem beszélve az ereszcsatornákról, amelyeket nemegyszer eldugított az ürülék.

Közben bevált a galambetetési tilalom is, a bevezetett rendelet óta egyetlen panaszos bejelentés sem érkezett az önkormányzathoz a szabályszegők ellen. Győr tehát galamb fronton jól áll, nem kell aggódni a szárnyasok szaporodását illetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik