Belföld

Rendhagyó húsvéti vásár a Megyeházán

A Fejér Megyei Önkormányzat idén közös „Húsvéti vásárt” rendez a Megyei Intézményfenntartó Központ két intézménye, valamint a Fejér Termék Program kézműveseinek részvételével április 4-5. között a Megyeháza aulájában.

A Fejér Megyei Önkormányzat idén is aktívan részt vesz a Húsvétot megelőző ajándékárusításban. Az idei vásár újdonsága, hogy a szociális és gyermekvédelmi intézmények lakói által készített húsvéti témájú termékeit most közösen árulják a népszerű Fejér Termék Programunkban résztvevő kézművesek dísztárgyaival. A megyeházi árusításban részt vesz például a Megyekorzó rendezvényünk rendszeres kiállítója, Csákvárról Szmola Edina is egyedi készítésű kerámiáival és cserépedényeivel.

Vargha Tamás, a Fejér Megye Közgyűlés elnöke az idei vásárhoz kapcsolódóan elmondta „ A MIK intézményei, amelyek korábban a Fejér Megyei Önkormányzat fenntartásában működtek – a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény, és a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ – a korábbi évek jó tapasztalatai alapján idén is elfogadták meghívásunkat, és részt vesznek a Megyeházán rendezett húsvéti vásáron, amely nagy örömünkre szolgál. Az árusításból származó bevételt teljes egészében ez alkalommal is a szociális ellátás és gyermekvédelem javára ajánlja fel a Fejér Megyei Önkormányzat. Lehetőségeink szerint ebben a formában kívánjuk továbbra is támogatni a megyei intézményeket, és népszerűsíteni a Fejér Termék Programot.”- hangsúlyozta Vargha Tamás.

Ajánlott videó

A férfiasság válsága régi mantra, már az ókoriak is a férfivirtus hanyatlásáról beszéltek. Tevesz László történész a természeti népek beavatási rítusaitól a Pál utcai grundon át a punkig és a Harcosok klubjáig húz ívet, hogy aztán maga is csak hiányt találjon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.