Belföld

Lopott mobilt akart eladni – elfogták a rendőrök

A dunaújvárosi rendőrök kedden délben egy 20 éves dunaújvárosi fiatalemberrel szemben intézkedtek. A férfi ugyanis egy lopott telefont kínált az egyik üzletben eladásra.

A lopás még szombatról vasárnapra virradó éjszaka történt az egyik dunaújvárosi szórakozóhelyen. A Huawei típusú érintőképernyős – mintegy 40000 forintot érő mobiltelefon-készüléket a tulajdonosa, egy 25 éves dunaújvárosi hölgy a diszkó mellékhelyiségében felejtette.

Öt perccel később, már csak hűlt helyét találta. Másnap a lopással kapcsolatban feljelentést tett a kapitányságon, majd végigjárta a város telefonárusító üzleteit, hogy amennyiben valaki a készülékét – aminek IMEI számát megadta – értékesíteni akarja, akkor értesítsék erről. Egy telefonszaküzlet tulajdonosa kedd délben kereste is a nőt.

Az üzletbe a járőrök is megérkeztek, akik a telefont értékesíteni kívánó fiatalembert előállították a kapitányságra elszámoltatás végett, míg a telefont lefoglalták, majd tulajdonosának visszaadták.

Mint azt a fiatalember elmondta, 7000 forintért egy ismerősétől vásárolta meg a készüléket az előző napon. A férfi vallomásának leellenőrzése, valamint az állítólagos ismerős felkutatása még folyamatban van, tudtuk meg Németh-Kész Mónika rendőrségi szóvivőtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik