Belföld

Kövér: Van, aki nálam alkalmasabb

Kövér László szerint van olyan személy, aki alkalmasabb nála a köztársasági elnöki poszt betöltésére. A házelnök ezt a csütörtökön megjelenő Heti Válasznak adott interjújában mondta, amelyet a lap szerdán juttatott el távirati irodához.

“Korábban is volt olyan személy, akit erre a tisztségre alkalmasabbnak gondoltam, most is van” – válaszolta Kövér László arra az újságírói felvetésre, hogy Schmitt Pál lemondása után azonnal az esélyesek között emlegették.

Az Országgyűlés elnöke, aki az új államfő hivatalba lépéséig a köztársasági elnök hatásköreit gyakorolja, bántónak nevezte az “én megmondtam” felvetést, vagyis, hogy 2010-ben Schmitt Pál megválasztása ellen érvelt. “Schmitt Pállal mindig is szimpatizáltam, 2010 nyarán nem ellene érveltem, csupán úgy gondoltam: van nála alkalmasabb jelölt. Amióta viszont így meghurcolták, rokonszenvem még nőtt is” – mondta a politikus.

Kövér a plágiumügy tanulságának azt tartja, hogy aki vállalja a köztársasági elnöki jelölést, készüljön fel a legrosszabbra, és méltatlannak nevezte azt a mocskolódó kampányt, “amit a mások erkölcsi integritására mindig finnyás ellenzék művelt”.

“Az LMP titánjainak még sokat kell dolgozniuk, hogy felérjenek Schmitt Pál “méltatlanságának” színvonalára. A nyilas Kuruc.infóval a háta mögött a Jobbik sem tartozik a párbajképes társaságok közé” – fogalmazott, hozzátéve: “a volt kommunistákról meg annyit, hogy amióta szocialisták lettek, miniszterelnökként futotta nekik egy pufajkásra, egy D-209-esre, egy őszödi böszmére meg egy libatolvajra” – fogalmazott az interjúban Kövér László.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik