Belföld

Környezetszépítő verseny Győrben

Az önkormányzat idén is meghirdette a helyi környezetszépítő versenyt a családi házak, illetve a társasházak számára.

Simon Róbert Balázs alpolgármester a versennyel kapcsolatban elmondta, a kezdeményezés már hagyománnyá vált, hiszen sok győri számára fontos a lakókörnyezetének szebbé tétele.

„Szeretnénk, ha a mindennapjaink felelősségéből városunk polgárai még nagyobb részt vállalnának, közvetlen környezetük ápolásával és még szebbé tételével. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a környezet és természetvédelmi szemléletformálás – a környezeti nevelés, a szelektív hulladékgyűjtésre irányuló tevékenységeken kívül, a lakosságot motiváljuk arra, hogy tisztán és rendezetten tartsa közvetlen környezetét.” – fejtette ki az alpolgármester.

Az önkormányzata által meghirdetett versenybe kizárólag magánszemélyek és lakóközösségek jelentkezését várják családi ház, illetve társasház / lakásszövetkezeti lakótömb kategóriákban. A társasházak, lakásszövetkezeti lakótömbök esetében egy háztömb vagy legalább két lépcsőház lakóinak összefogása szükséges a jelentkezéshez.

Németh Sándor, a Városépítési Osztály munkatársa, a szemlebizottság vezetője kifejtette, a zsűrizés során minden apró részletre odafigyelnek, legyen az akár a ház előtti közterület gondozása, a belső kert szépsége, vagy a komposztálás, szelektív gyűjtés kérdése.

A nevezési határidő: 2012. május 15. A nevezést a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Főosztályára ( II. em. 237. ) kell eljuttatni, illetve megküldeni: 9021 Győr, Városház tér 1. címre.

A versenybe nevezni 2012. április 5-től május 15-ig lehet. Nevezési lapot a Városháza portájáról, valamint a www.gyor.hu honlapról lehet letölteni, illetve a Győr Plusz című hetilapból kivágni.

A zsűrizést a szakemberekből álló szemlebizottság végzi helyszíni bejárás alkalmával 2012. május–július hónapokban.

A szeptemberi eredményhirdetésen a kategóriák 1 – 3 helyezettei az Önkormányzat által felajánlott díjban részesülnek és az Önkormányzat által adományozott „Szép környezet – Jó közérzet 2012” tábla kötelező kihelyezésére jogosultak, az alábbiak szerint:

– Családi ház: I. helyezett: 150.000,- Ft értékű vásárlási utalvány, tábla

II. helyezett:125.000,- Ft értékű vásárlási utalvány, tábla

III. helyezett: 100.000,- Ft értékű vásárlási utalvány, tábla

– Társasház / Lakásszövetkezeti lakótömb:

I. helyezett: 300.000,- Ft értékű vásárlási utalvány, tábla

II. helyezett: 200.000,- Ft értékű vásárlási utalvány, tábla

III. helyezett:150.000,- Ft értékű vásárlási utalvány, tábla

Ajánlott videó

Olvasói sztorik