Belföld

Hótaposóban érkezik a húsvéti nyuszi

Hétvégére fokozatosan romlik az idő. Az ünnepre visszatérnek a hajnali fagyok, és havazásra is van esély.

Szerda délutánra mindenhol mérséklődik a szél, zivatar itt-ott előfordulhat. A hőmérséklet délután 19, 24, késő este 13, 18 fok között alakul.

Csütörtök délelőtt még sok napsütésben reménykedhetünk, délutánra viszont komorra fordul az idő. Zápor, zivatar többfelé várható, egy-egy hevesebb zivatargócban jelentős mennyiségű csapadék is eshet. A zivatarokat heves széllökések is kísérhetik, és kisebb jégeső is előfordulhat. Marad viszont a nyárias meleg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 11, a legmagasabb nappali 18, 23 fok között alakul.

Pénteken és szombaton aztán lehűlés kezdődik. Sok lesz fölöttünk a felhő és gyakori záporok, zivatarok tarkítják majd a napot. Az északnyugati szél meg-megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. Pénteken hajnalban 7, 12, délután 15, 19 fok lesz. Szombatra 2-3 fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Húsvét vasárnap délelőtt valószínű több eső. A szél helyenként orkánerejűvé erősödhet. A délutáni óráktól hózápor is lehetséges. A hőmérséklet is igen alacsony marad. Reggel 2, 7, délután 7, 10 fok valószínű.

Húsvét másnapján egészen hasonló lesz a helyzet, de lassan elkezd felszakadozni a felhőzet, és a szél is mérséklődik. Futó záporok, hózáporok viszont továbbra is lesznek. Hajnalban +2, -3, kora délután 6, 11 fok lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik