Belföld

Figyelemfelhívó akció adózóknak

24.hu
24.hu

2012. 04. 04. 15:40

Idén is felhívással fordul az fehérvári adózókhoz a város önkormányzata. A kezdeményezés célja, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel, azaz rendelkezzenek az 1 %-ról és azt helyi civil szervezeteknek ajánlják fel.

A www.szekesfehervar.hu honlapon megtalálhatóak azoknak a közösségeknek a bemutatkozó anyagai, akik fogadhatnak felajánlásokat és a fehérváriakért dolgoznak.

A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal indult el az a kampány, melynek célkitűzése az volt, hogy az adó 1%-os felajánlások minél nagyobb arányban a helyi szervezeteknél maradjanak. Székesfehérvár Önkormányzata kezdeményezte a programot, ezzel is segítve a fehérvári civileket.

„Bár összegszerűen nem mérhető az eredmény, de a visszajelzésekből tudjuk, hogy kedvező fogadtatásra talált a kezdeményezés. Így természetes, hogy idén ismét segítünk a fehérvári szervezeteknek.” – mondta el Róth Péter. Székesfehérvár alpolgármestere bízik abban, hogy az adózók élnek a felajánlás lehetőségével és olyan támogatottakat jelölnek meg adóbevallásukban, akik Fehérváron működnek és tevékenységükkel a helyi közösségért és emberekért tesznek.

Székesfehérváron páratlanul gazdag a civil paletta, kiemelkedően sok az áldozatos munkát végző civil szervezet. Közülük eddig már nyolcvanan csatlakoztak a programhoz – és még várhatóan tovább bővül ez a lista. Nemcsak bemutatkozási felületet ad a civileknek a város, hanem dr. Cser-Palkovics András levélben fordult az önkormányzati cégek dolgozóihoz, valamint a közalkalmazottakhoz és köztisztviselőkhöz is. Székesfehérvár polgármestere az adó 1%-os felajánlásra hívta fel a címzettek figyelmét.

„Számunkra, adófizető polgárok számára csak egy figyelmes rendelkezés ez, a város civil szervezetei számára viszont sok esetben a fennmaradást jelenti, és a közösségünkért folytatott munkájuk folytatására teremt lehetőséget. A főként önkéntes munkát végző civil szervezeteknél jobb helyre nem is kerülhetnének az adóforintok, hiszen ők képesek megsokszorozni a támogatásokat hozzáadott munkájuk, lelkesedésük és tenni akarásuk teremtő ereje által.” – fogalmazott levelében dr. Cser-Palkovics András.

A www.civil.szekesfehervar.hu honlapon részletes bemutatkozó anyag olvasható minden civil szervezetről, aki csatlakozott a programhoz és a nyomtatványra ráírandó adószámokat is megtalálják itt egy csokorba gyűjtve.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

MISSION, TX - JUNE 12: A boy and father from Honduras are taken into custody by U.S. Border Patrol agents near the U.S.-Mexico Border on June 12, 2018 near Mission, Texas. The asylum seekers were then sent to a U.S. Customs and Border Protection (CBP) processing center for possible separation. U.S. border authorities are executing the Trump administration's "zero tolerance" policy towards undocumented immigrants. U.S. Attorney General Jeff Sessions also said that domestic and gang violence in immigrants' country of origin would no longer qualify them for political asylum status.   John Moore/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.