Belföld

Figyelemfelhívó akció adózóknak

Idén is felhívással fordul az fehérvári adózókhoz a város önkormányzata. A kezdeményezés célja, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel, azaz rendelkezzenek az 1 %-ról és azt helyi civil szervezeteknek ajánlják fel.

A www.szekesfehervar.hu honlapon megtalálhatóak azoknak a közösségeknek a bemutatkozó anyagai, akik fogadhatnak felajánlásokat és a fehérváriakért dolgoznak.

A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal indult el az a kampány, melynek célkitűzése az volt, hogy az adó 1%-os felajánlások minél nagyobb arányban a helyi szervezeteknél maradjanak. Székesfehérvár Önkormányzata kezdeményezte a programot, ezzel is segítve a fehérvári civileket.

„Bár összegszerűen nem mérhető az eredmény, de a visszajelzésekből tudjuk, hogy kedvező fogadtatásra talált a kezdeményezés. Így természetes, hogy idén ismét segítünk a fehérvári szervezeteknek.” – mondta el Róth Péter. Székesfehérvár alpolgármestere bízik abban, hogy az adózók élnek a felajánlás lehetőségével és olyan támogatottakat jelölnek meg adóbevallásukban, akik Fehérváron működnek és tevékenységükkel a helyi közösségért és emberekért tesznek.

Székesfehérváron páratlanul gazdag a civil paletta, kiemelkedően sok az áldozatos munkát végző civil szervezet. Közülük eddig már nyolcvanan csatlakoztak a programhoz – és még várhatóan tovább bővül ez a lista. Nemcsak bemutatkozási felületet ad a civileknek a város, hanem dr. Cser-Palkovics András levélben fordult az önkormányzati cégek dolgozóihoz, valamint a közalkalmazottakhoz és köztisztviselőkhöz is. Székesfehérvár polgármestere az adó 1%-os felajánlásra hívta fel a címzettek figyelmét.

„Számunkra, adófizető polgárok számára csak egy figyelmes rendelkezés ez, a város civil szervezetei számára viszont sok esetben a fennmaradást jelenti, és a közösségünkért folytatott munkájuk folytatására teremt lehetőséget. A főként önkéntes munkát végző civil szervezeteknél jobb helyre nem is kerülhetnének az adóforintok, hiszen ők képesek megsokszorozni a támogatásokat hozzáadott munkájuk, lelkesedésük és tenni akarásuk teremtő ereje által.” – fogalmazott levelében dr. Cser-Palkovics András.

A www.civil.szekesfehervar.hu honlapon részletes bemutatkozó anyag olvasható minden civil szervezetről, aki csatlakozott a programhoz és a nyomtatványra ráírandó adószámokat is megtalálják itt egy csokorba gyűjtve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik