Belföld

A legmagasabb értékelést kapta a Bridgestone új Turanza T001 túraabroncsa [X]

A Bridgestone új prémium túraabroncsa, a Turanza T001 nyerte el a legmagasabb, „ajánlott” értékelést a rangos német ADAC autóklub tesztjén.

Az új Turanza T001 „ajánlott” igen kiegyensúlyozott abroncs, jó nedves útfelületen” – írta az ADAC a vezető márkák 2012-es nyáriabroncs-tesztjéről készült jelentésében az ADAC Motorwelt magazinban 2012.február 29-én.

A Bridgestone új, vezető túraabroncsának első sajtótesztjén az ADAC kiemeli a Turanza T001 (205/55 R16V méret) minden tekintetben jó eredményét, és jó osztályzatokat ad a száraz és nedves teljesítményre, az üzemanyag-fogyasztásra és a kopásellenállásra. Az „ajánlott” az ADAC legmagasabb értékelése a 2011-es új protokoll szerint, melyben ez helyettesíti a korábbi „nagyon ajánlott” értékelést.

Az ÖAMTC osztrák autóklub és a TCS svájci autóklub szintén „különösen ajánlott”-nak minősítette a Turanza T001-et.

A német Auto Zeitung magazin is felvette a nyári abroncsok tesztjébe a Turanza T001-et március 7-i számában. A tesztek során nyolc vezető abroncsmárkát hasonlítottak össze (185/60 R15H méretben), melyen az Auto Zeitung is „különösen ajánlott”-nak értékelte a Turanza T001-et. „Nagyon jó kezdet ez a Turanza T001-nek, meggyőző jó nedves és nagyon jó száraz teljesítménye”.

„Az új Turanza T001 két rangos abroncsteszten vett részt és máris két legmagasabb értékelést kapott!” – nyilatkozta Tomio Fukuzumi, Director Consumer Products, Bridgestone Europe. – „A Turanza T001 a legfontosabb túraabroncsunk gyári szereléshez és alkatrészként az elkövetkező években.”

A Bridgestone hivatalosan március 6-án, a 82. Genfi Autószalonon mutatta be a Turanza T001-et Európában. Korszerű mintázatával és anyagtechnológiájával az abroncs megfelel a biztonság és teljesítményhatékonyság új igényeinek, ráadásul a legjobb túraabroncsok kényelmét nyújtja. A Bridgestone szabadalmazott NanoPro-Tech™ gumikeverékével készült Turanza T001 az alacsony gördülési ellenállás és a magas nedves teljesítmény tökéletes egyensúlyát valósítja meg.

Az ADAC Motorwelt a legnagyobb német autóklub, az ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil Club) hivatalos kiadványa. 18 millió olvasójával ez az ország legolvasottabb magazinja.

Az új abroncstechnológia fokozza a biztonságot, a kényelmet és csökkenti a környezeti hatást

A Bridgestone a 82. Genfi Autószalonon mutatta be új, vezető túraabroncsát, a Turanza T001-et. A mintázattervezés és anyagtechnológia legfrissebb újításait alkalmazó T001 fokozatosan felváltja majd a meglévő Bridgestone Turanza ER300 túraabroncsot jobb biztonsági, kényelmi, kopás ellenállási és üzemanyag-takarékossági jellemzőivel.

A Bridgestone Turanza T001 sokféle gépjárműre szerelhető a kis- és középkategóriás kocsiktól a luxusautókig, kapható nagyobb felnihez és sebesség indexhez is valamennyi közkedvelt méretben.

„Az új Bridgestone Turanza T001 megfelel a mai abroncsokkal szemben támasztott legfontosabb igényeknek: a biztonságnak és a teljesítményhatékonyságnak. Célunk a vezetés örömét nyújtó harmónia megvalósítása” – nyilatkozta Tomio Fukuzumi, Director Consumer Products.

Fokozott biztonság és irányíthatóság nedves úton

Az abroncs korszerű mintázata és új, magas szilikatartalmú felső gumikeveréke nagyfokú biztonságot és irányíthatóságot nyújt mindenféle útviszonyok között. A merev oldalirányú és hosszanti vállblokkok optimális útstabilitást biztosítanak maximális fékerő és kormányozhatóság mellett.

A Bridgestone Turanza T001 aszimmetrikus mintázatnál a nagy vízbefogadó-képességű mintaárkok csökkentik az aquaplaning veszélyét. Elődjéhez képest a Bridgestone Turanza T001 2 százalékkal rövidebb féktávolságot biztosít nedves úton.

Kényelem

A Bridgestone mérnökei oly módon optimalizálták a köpenyváz alakját és konstrukcióját a Bridgestone Turanza T001-nél, hogy megvalósítsák az irányíthatóság és a kényelem lehető legtökéletesebb egyensúlyát. A kényelmet fokozza a zajcsökkentő mintaárok is, mely egy decibellel csökkenti a mintázati zajt a Bridgestone Turanza ER300-hoz képest, és így már most megfelel a 2016-os zajszint előírásoknak.

Nagyobb teljesítményhatékonyság

A szabadalmazott Bridgestone NanoPro-Tech gumikeverék alkalmazásával a Bridgestone Turanza T001 megvalósítja a gördülési ellenállás és a kiváló nedves teljesítmény tökéletes egyensúlyát. Az abroncs előállításánál felhasznált polimerek, töltőanyagok és a többi gumi összetevők kölcsönhatása a nanorészecskék szintjén is kontrollált. Ennek eredményeképpen egy olyan a gumikeverék született, mely minimalizálja a szénmolekulák közötti súrlódást, csökkentve a túlzott hőfejlődést és javítva a gördülési ellenállást és az üzemanyag-fogyasztást.

A kisebb tömegnek és a deformálódást csökkentő optimális váznak köszönhetően a NanoPro-Tech technológia 19 százalékkal csökkenti a Bridgestone Turanza T001 gördülési ellenállását, ami 2,3 százalékkal jobb üzemanyag-hatékonyságot eredményez. A lapos érintkezési felület egyenletesebb kopást biztosít, és 15 százalékkal növeli az abroncs élettartamát. Az új Bridgestone Turanza T001 2012-ben negyven méretben lesz kapható Európában (15-18” peremszegélyhez), és a tervek szerint további 37 méretben 2013. januártól.

További információk!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik