Belföld

Sztrájk a Dunai Vasműben: megrekedtek a tárgyalások

Hétfőn kétórás figyelmeztető sztrájkot tartott Dunaújvárosban a Vasas-szakszervezet a vasműben. A megmozdulás célja a béremelési tárgyalások befolyásolása volt.

A DV Vasas Szakszervezeti Szövetség szerdán tisztségviselői értekezletet tart, hogy döntsenek a további feladatokról. A sztrájk előzménye, hogy az idén január óta tartó bértárgyalásokon nem sikerült megegyezésre jutni a társaság vezérigazgatójával. A tárgyalások mintegy 7000 munkavállalót érintenek.

A figyelmeztető sztrájkot a Vasas szakszervezeti tagok 80 %-a támogatta, a sztrájkban konkrétan a bent lévő dolgozók valamivel több, mint 40 %-a vett részt, ebből a Vasas Szakszervezeti tagok létszáma elérte a 90 %-ot.

Munkatársunk kérdésére Mucsi Zoltán, a Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke elmondta: egyenlőre nem kaptak új időpontot a tárgyalások folytatására. Elmondása szerint elfogadhatatlan, hogy a tervezett elvonások mértéke jóval meghaladja a lehetséges béremelés mértékét. Tegnapi nyilatkozatában Várkonyi Zsolt, a vasmű pr-főosztályvezetője kifejtette, hogy a cégvezetés a figyelmeztető sztrájk után is folytatni kívánja a tárgyalásokat a szakszervezettel.

Kedden a Fehérvár24 többször kereste a cégvezetést, azonban senkit sem sikerült elérnünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik