Belföld

Határzár épül Veszprémben?

A berlini falhoz hasonló határzár épül Veszprémben? Napok óta ez a hír járja át a bakonyi megyeszékhelyet, miután az uniós forrásból épülő aluljáró falai egyre magasodnak a városközpontban, ezzel északra és délre kettészakítva Veszprémet.

A szocialista Hartmann Ferenc szerint a királynék városában az a pletyka járja, hogy a város déli részén lakók az aluljáró betonfalának építése láttán az északi résztől való elszakadást fontolgatják. Igaz-e? – ezt is kérdezi írásbeli kérdésében a veszprémi polgármestertől a képviselő.

A Veszprémben épülő körforgalom és a hozzá kapcsolódó aluljáró a megye egyik legjelentősebb beruházása. Az MSZP önkormányzati képviselője a szervezeti és működési szabályzatnak megfelelően tett fel kérdést Porga Gyulának az áprilisi közgyűlésre a témával kapcsolatban.

A szerkesztőségünkbe is eljuttatott írásbeli kérdésben Hartmann Ferenc úgy fogalmaz, a veszprémiek szeme láttára és ámulatára napról napra válik megdöbbentőbbé a Budapest – Jutasi úti körforgalomhoz tervezett aluljáró beton tám- és védfala – mintegy kettészakítva a város északi és déli részét. Az aluljáró remélhetően jelentősen javítja majd Veszprém turisztika vonzerejét is – írja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik