Belföld

Kékben pompázott a Városháza

Minden szín jelentéssel bír. A kék immár négy éve az autizmus jelképe, április 2-a pedig az autisták világnapja. Ezen a napon világszerte kékbe borulnak ismert épületek, intézmények, hétfőn Győrben a Városháza pompázott különleges köntösben.

 

Hétfőn délután autisták, szülők, és segítőkész győriek gyülekeztek a Megyeháza előtti téren, hogy az Autizmus Világnapján egy különleges akcióval hívják fel a figyelmet sérült társaikra. A kezdeményezés az úgynevezett Kék Sétával indult, a kis csapat kék zászlókkal és lufikkal vonult végig a belvárosi utcákon, a közel egy órás túrához pedig bárki csatlakozhatott, aki úgy gondolta, igenis fontos, hogy figyeljünk egymásra, és fogyatékos barátainkra. A menetet Földingné Nagy Judit maratonista irányította, a felvonulók között a nyúli Márton Lakóotthon növendékei is képviseltették magukat. „Nagyon fontosak az ilyen és ehhez hasonló rendezvények, hiszen így azok is megismerhetik ezt a betegséget, akik szerencsére nem érintettek a kérdésben. Fontos, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy a sérültek milyen korlátok között élik mindennapjaikat, mert ez segít az elfogadásban.” – mondta Fekete Gáborné, az otthon titkára.

Az egy órás belvárosi korzózás után következett a várva várt pillanat, nem sokkal fél 8 után kékbe borult a Városháza. Ezen a napon ugyanis 22 ország, mintegy 100 épülete csatlakozott a kezdeményezéshez, így a győri emblematikus intézmény mellett, április 2-án a londoni Big Ben, a párizsi Eiffel-torony, de a római Colosseum is az autistákért kampányolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik