Belföld

Jogeset megoldásban is élen a győri joghallgatók

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Agrárjogi, Környezetjogi és Munkajogi Tanszéke szervezte a IX. Országos Agrárjogi Jogesetmegoldó Versenyt.

A versenyen hat jogi kar csapata (Eötvös Loránd Tudományegyetem, Károli Gáspár Református Egyetem, Miskolci Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Széchenyi István Egyetem, Debreceni Egyetem) vett részt.

Az izgalmas versenyen Badics Judit, Cseh Zsófia és Bodnár Zsolt végzős joghallgatók alkották a győri egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának csapatát, amely – szoros versenyben – II. helyezést ért el. Kiemelést érdemel, hogy – a roma származású és látásában korlátozott – Bodnár Zsolt ötödéves hallgató emlékezőtehetsége és kiváló felkészültsége révén kiemelkedett a versenyzőtársak közül.

Az összetett versenyfeladatok kidolgozásának idejében zajlott a Comité Européen de Droit Rural és a Magyar Agrárjogi Egyesület [CEDR-MAE] együttes ülése, melyen a győri egyetem csapatát felkészítő oktató, dr. Horváth Gergely egyetemi docens, a magyar szervezet alelnökeként vett részt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik