Belföld

Jogeset megoldásban is élen a győri joghallgatók

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Agrárjogi, Környezetjogi és Munkajogi Tanszéke szervezte a IX. Országos Agrárjogi Jogesetmegoldó Versenyt.

A versenyen hat jogi kar csapata (Eötvös Loránd Tudományegyetem, Károli Gáspár Református Egyetem, Miskolci Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Széchenyi István Egyetem, Debreceni Egyetem) vett részt.

Az izgalmas versenyen Badics Judit, Cseh Zsófia és Bodnár Zsolt végzős joghallgatók alkották a győri egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának csapatát, amely – szoros versenyben – II. helyezést ért el. Kiemelést érdemel, hogy – a roma származású és látásában korlátozott – Bodnár Zsolt ötödéves hallgató emlékezőtehetsége és kiváló felkészültsége révén kiemelkedett a versenyzőtársak közül.

Az összetett versenyfeladatok kidolgozásának idejében zajlott a Comité Européen de Droit Rural és a Magyar Agrárjogi Egyesület [CEDR-MAE] együttes ülése, melyen a győri egyetem csapatát felkészítő oktató, dr. Horváth Gergely egyetemi docens, a magyar szervezet alelnökeként vett részt.

Ajánlott videó

A férfiasság válsága régi mantra, már az ókoriak is a férfivirtus hanyatlásáról beszéltek. Tevesz László történész a természeti népek beavatási rítusaitól a Pál utcai grundon át a punkig és a Harcosok klubjáig húz ívet, hogy aztán maga is csak hiányt találjon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.