Belföld

Díszpolgárrá tenné Tulassayt az MSZP

Mások mellett Tulassay Tivadar gyermekgyógyász akadémikust is budapesti díszpolgári címre jelölte az MSZP - közölte Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakcióvezetője.

A politikus közleményében azt írta: olyan Budapestben gondolkodnak, ahol a konzervatív, a liberális és a szociáldemokrata gondolkodás erősíti egymást, ezért jelöltek a díszpolgári címre olyan fővárosiakat, akik “sokféleségükben is összekötnek minket, akik tetteikkel bizonyítják, hogy itt él velünk egy jobb, igazságosabb, kiszámíthatóbb ország lehetősége”.

Az MSZP díszpolgári címre jelölte Tulassay Tivadar gyermekgyógyász akadémikust, aki tudományos és közéleti tevékenységével széles körű társadalmi elismerést vívott ki, Szinetár Miklós rendezőt a kultúrában betöltött missziójáért, Kovács Gábor befektetőt, műgyűjtőt a kortárs képzőművészet felkarolásáéért, Koltai Lajos operatőrt, rendezőt filmművészeti munkásságáért és Dávid Géza kajak-kenu edzőt a sportolók felkészítésében elért eredményeiért.

“Reméljük, a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciója képes lesz átlépni saját árnyékát, megfontolja javaslatainkat és hozzáteszi a magáét egy közös alapokon építkező sokszínű város megteremtéséhez” – írta Horváth Csaba.

Tulassay Tivadar – aki 2003 óta vezette a Semmelweis Egyetemet – vasárnap az intézmény honlapján jelentette be, hogy lemond rektori posztjáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik