Belföld

Schmitt Pál magánya két bagettel

A köztársasági elnök szombaton egyedül ebédelt, vásárolt – írta a Blikk.

Szombaton az államfő felesége és testőrei nélkül ebédelt egy budai étteremben – jelentette a bulvárlapnak egy olvasója, aki a képért 10 ezer forintot kap. Schmitt Pál egyedül üldögélt, zöldséglevest és rakott zöldséges tésztát evett. Schmitt Pált a Blikk olvasó-riportere kicsit szomorúnak látta. Az államfő jókedvre derült, amikor egy ismerős család az asztalához ült.

Az elnök mintegy másfél órát töltött a Dérynében, távozása után a kijárat mellett lévő fabódénál vett két bagettet, beszállt az autójába és elhajtott. A Blikk úgy tudja: az államfő rendszeresen jár az I. kerületi étterembe. Állítólag már a 60-as évek óta törzsvendég. Általában a feleségével szokott ott ebédelni, ám Makray Katalin zarándokúton van Dobogókő felé.

Az LMP még magányosabbá tenné

A párt megfosztási eljárást indít az államfő ellen, ezzel vetne véget a jelenlegi helyzetnek. Schiffer András képviselő a köztévé reggeli műsorában úgy fogalmazott: a párt az alkotmányos keretek között elszánt arra, hogy előmozdítsa az államfő távozását. A hirado.hu szerint az ellenzéki politikus elismerte: az elnök sérthetetlenségét valóban kimondja az Alaptörvény, de vannak helyzetek, amikor az alkotmány lehetőséget és felelősséget delegál a képviselőkre. Ilyen döntési helyzet a megfosztási eljárás, ebben a kérdésben a képviselőknek valamit mondaniuk kell. Schiffer András abban is bízik, hogy a kormányfő Schmitt Pál “ámokfutását nem engedi tovább folytatni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik