Belföld

Harrach: meglesz a következménye Szalma nyilatkozatának

Úgy tűnik, viszályt váltott ki a Schmitt-ügy a kereszténydemokraták közt.

Magánvéleményét közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) budapesti elnöke Schmitt Pál államfő ügyében; nyilatkozatának meglesz a következménye – mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője hétfőn, távozóban a Fidesz-KDNP frakcióüléséről.

A KDNP fővárosi elnöke, Szalma Botond a Népszabadság hétfői számában megjelent interjúban arról beszélt, hogy szerinte Schmitt Pál köztársasági elnöknek le kellene mondani, “semmi köze a mostani helyzethez, hogy PhD-t akar írni”. A politikus arra a kérdésre válaszolva, felkészült-e rá, hogy kizárják a KDNP-ből, azt mondta: nem készült fel erre, mert emiatt nem kell senkit se kizárni a pártból.

Szalma Botond szerint a KDNP-sek 95 százaléka osztja az álláspontját, de hallgatnak. Úgy fogalmazott: “Nem divat ma a véleménnyilvánítás. De nem csak a KDNP-ben. Sehol, sajnos.”

Rubovszky György, a kisebbik kormányzópárt pártügyésze szombaton az MTI-vel azt közölte, hogy a KDNP budapesti elnökének napokban tett megnyilvánulásai nem tükrözik a párt egészének véleményét, és nyilatkozatai nyíltan szembemennek a KDNP hivatalos állásfoglalásával.

Szalma Botond, a KDNP budapesti elnöke csütörtökön – még a szenátusi döntés előtt – eljuttatott közleményében a fővárosi elnökség nevében üdvözölte a Semmelweis Egyetem doktori tanácsának döntését Schmitt Pál doktori dolgozata ügyében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik