Belföld

Három gázpalack robbant fel a Szombathelyen kiégett furgonban

Három gázpalack robbant fel Szombathelyen abban a furgonban, amelyben bennégett sofőrje hétfő hajnalban; az esettel kapcsolatban idegenkezűség gyanúja nem merült fel.

Kazmar Enikő közleményében azt írta: a rendőrök a hajnali órákban a Zanati aluljáróban észlelték, hogy egy kistehergépkocsi ég. A rendőrök megpróbálták kimenteni a lezárt gépkocsiból a bent ülő sofőrt, de a lángok miatt a tűzoltók segítségét kellett kérniük – ismertette.

A tűz eloltását követően a járműben három gázpalackot találtak – fűzte hozzá.

A helyszíni szemle során összegyűjtött információk alapján az esettel kapcsolatban idegenkezűség gyanúja nem merült fel, ezért azt a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja – írta a szóvivő.

Az MTI tudósítójának kérdésére korábban a katasztrófavédelem ügyeletese megerősítette, a gázpalackok felrobbantak.

Lenvai Gábor a távirati iroda tudósítójának ismételt kérdésére azt mondta: volt robbanás, a gépjárműben már a felrobbant palackokat, illetve azok maradványait találták meg.

Az MTI úgy tudja, a Zanati úti aluljáró fölött húzódó vasúti hidat a GYSEV szakemberei megvizsgálták. A vizsgálat pontos eredménye még nem ismert, de a kisterherautó roncsait már elszállították a helyszínről és a forgalom ismét megindulhatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik