Belföld

A kormánypártoknál nem téma a Schmitt-ügy

A Fidesz-KDNP hétfői frakcióülésének előzetes napirendjén nem szerepel Schmitt Pál kisdoktori címének visszavonása.

A Fidesz-KDNP hétfői frakcióülésének hivatalos napirendjén nem szerepel Schmitt Pál köztársasági elnök kisdoktori címe visszavonásának ügye – írta vasárnap a nol.hu. Harrach Péter a lapnak azt mondta, az államfő meggyőző volt a közszolgálati tévében és a rádióban. “Ez már nem az elnök úr doktori disszetációjáról szól, hanem a két oldal vívásáról, ez már politika. A jobboldal által választott elnök személyét támadják baloldalról. Én úgy gondolom, hogy az elnök úr meg tudja magát védeni” – fogalmazott a frakcióvezető.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-nek megerősítette: az előzetes napirenden valóban nem szerepel ez a téma. A hétfő délelőtti tanácskozáson a tervek szerint a képviselői javadalmazás kérdését vitatják majd meg a kormánypárti politikusok.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője vasárnapi közleményében azt írta: Orbán Viktor miniszterelnök az elmúlt napokban többször is világossá tette, hogy az alaptörvény értelmében a köztársasági elnök személye sérthetetlen; “ő és a Fidesz ehhez tartja magát, ezt tartjuk helyesnek”.

A Schmitt-ügy legfrissebb fejleménye, hogy Dr. Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora bejelentette: távozik posztjáról, mert úgy érzi, elfogyott körülötte a levegő, a tulajdonos szaktárca pedig magára hagyta az egyetemet. A rektor szerint megengedhetetlen, hogy további károkat szenvedjen az oktatási intézmény presztízse a köztársasági elnök kisdoktorijának ügye miatt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik