tek
Belföld

TEK: a kommandósok nem rendezvénybiztosítók

Sosem fognak fellépni törvénytisztelő polgárokkal szemben - közölték.

Amúgy pedig nem feladatuk a közterületi rendezvények biztosítása sem – közölte a szervezet szombaton az MTI-vel, visszautasítva ezzel a Demokratikus Koalíció és a népszava.hu állításait.

A TEK közleményében érthetetlennek, felelőtlennek nevezte az ellenzéki párt “hamis vádaskodását”. A szervezet szerint a DK azzal próbálja riogatni a közvéleményt, hogy a szervezet erőszak alkalmazását tervezné a Sándor-palota előtt tüntető békés polgárokkal szemben. A TEK ezzel arra utalt, hogy a DK előző nap arra szólította fel “Orbán Viktor magánhadseregét, hogy ne alkalmazzanak erőszakot a Schmitt Pál esetleges hivatalban maradása esetén tüntetőkkel szemben”.

A TEK feladata, hogy védelmet és biztonságot nyújtson minden magyar ember számára. Ezt a feladatát mindenfajta terrorfenyegetés esetén ellátta a múltban, és ellátja a jövőben is – szögezték le a közleményben. Közölték: “a valóságtól és a józan észtől is elrugaszkodottnak” tartják, ezért ismételten és nyomatékosan cáfolják a népszava.hu internetes portál állítását, amely szerint “a TEK szakemberei irányítják a köztársasági elnök lépéseit”, “hermetikus elzárását a TEK főigazgatója rendelte el”. Mint írták, a TEK főigazgatója a szervezet egészének irányításáért felel, a köztársasági elnök védelmének részleteiről a Személyvédelmi Igazgatóság állománya gondoskodik. Hozzátették: a védelem jellegének meghatározása szakmai kérdés, ami nem terjed ki az elnök programjának megtervezésére vagy befolyásolására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik