Belföld

Mesterházy oroszlánrésze

Ezt mondják önmagukról egykori és mostani szocik. Dumagyűjtemény a szombati tisztújító kongresszus elé.

A legszörnyűbb az volt Gyurcsány kiválása előtt, hogy az MSZP belső vitákkal volt elfoglalva. Botka László (Délmagyarország, 2012. január 7.)

 

Míg országosan az MSZP tagságának töredéke lépett át a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett új pártba, addig Várpalotán a tagság egyharmada. Falussy Sándor (Napló, 2012. január 11.)


Fotó: Neményi Márton

 

Ma a szocialista párt szinte minden ötezer fö fölötti településen jelen van. Mesterházy Attila (Klubrádió, 2012. január 17.)

 

Egy irányba húzó, de sokszínű párt lesz az MSZP. Botka László (FN24.hu, 2012. január 27.)

 

Markáns irányváltásra nincs szükség, hiszen immár eldőlt: az MSZP balközép, szociáldemokrata politikát folytat majd a jövőben. Szanyi Tibor (Népszava, 2012. január 27.)

 

Bennünket nem azért zavartak el a szavazók, mert kapitalizmust építettünk, hanem mert úgy tűnt, még szeretjük is. Botka László (Népszabadság, 2012. február 3.)

 

Az MSZP-nek mindig is az volt az erőssége, hogy rengeteg színben tudott megnyilvánulni. Simon Gábor (Népszabadság, 2012. február 3.)

 

AZ MSZP egyelőre egy képlékeny halmaznak látszik. Tóbiás József (Népszabadság Online, 2012. február 9.)


Fotó: Kummer János

 

Próbáljunk meg balra nyitni, ami nem jelenti azt, hogy bármit feláldoznánk a demokratikus elkötelezettségünkből vagy a pluralista meggyőződésünkből. Balogh András (Klubrádió, 2012. február 17.)

 

A márciusi tisztújítás feladata lesz, hogy kialakítsa az új csapatot, s új politikai programot is készítünk, hogy visszanyerjük a választók bizalmát. Mesterházy Attila (Zalai Hírlap, 2012. február 21.)

 

Az MSZP-nek immár minden adottsága megvan – szervezetileg, tartalmilag és személyi összetételében is – a 2014-es győzelemre. Mesterházy Attila (Kelet-Magyarország, 2012. február 27.)

 

Ha ezt akarjuk folytatni, amit eddig csináltunk, az biztos, hogy nem vezet minket a győzelemhez. Szanyi Tibor (Index.hu, 2012. március 2.)

 

Kétségtelen, hogy az MSZP támogatottsága az elmúlt időszakban nem erősödött meg úgy, ahogyan azt szükségszerűnek vagy jónak tartottam volna. Szekeres Imre (Népszabadság, 2012. március 3.)


Fotó: Kummer jános

 

Most már nem mi vagyunk a leginkább elutasított párt, hanem a Fidesz. Mesterházy Attila (Magyar Narancs, 2012. március 8.)

 

A kényes témák kibeszélése nélkül az MSZP körül áporodottá válhat a levegő, szellemi izgalom híján eluralkodhat az unalom és igénytelenség. Lendvai Ildikó (Népszabadság, 2012. március 8.)

 

Ahhoz, hogy az MSZP sikeres legyen a következő választásokon, elsősorban a saját teljesítményünkön kell javítani. Balogh András (Magyar Hírlap, 2012. március 10.)

 

A legnagyobb ellenzéki párt baloldali, és kötelességének érzi, hogy kiálljon azokért, akiket Orbán Viktor ki kíván hagyni a rendszerből. Lukács Zoltán (Népszava, 2012. március 16.)

 

Oroszlánrészt kell vállalnunk az Orbán-rendszer lebontásában. Mesterházy Attila (Magyar Távirati Iroda, 2012. március 18.)


Fotó: MTI / Beliczay László

 

A párt nem elég szervezett, túl sok a rögtönzés, és hiányos a stratégia. Szanyi Tibor (Népszabadság, 2012. március 19.)

 

Az MSZP ma már nem számít „ciki” pártnak. Mesterházy Attila (Népszabadság, 2012. március 19.)

 

Nem megújulásról kell beszélni. Az MSZP lezárt egy fejezetet, amikor Gyurcsányék kiváltak a pártból. Puch László (Inforádió, 2012. március 23.)

 

A másfél évvel ezelőtti menetrendet betartottuk, és ha a következő két évben is e szerint haladunk előre, a szocialista párt győzni fog 2014-ben. Mesterházy Attila (Népszava, 2012. március 24.)

 

Ha az MSZP most túl tud lépni az árnyékain, azt üzeni az embereknek, hogy 2014-ben is képes nyerni. Szanyi Tibor (168 Óra Online, 2012. március 25.)

 

Egy dolog biztos: a Magyar Szocialista Pártnak balkezes elnöke lesz. Szanyi Tibor (tv2, 2012. március 28.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik