Belföld

Pálffy Schmittről és sorompóról beszélt

Csapucha Adrienn

2012. 03. 30. 06:00

Pálffy István, újságíró, országgyűlési képviselő volt csütörtökön a győri Médiaklub vendége. A KDNP-s politikus Schmitt Pál botrányáról is szót ejtett.

A győri Médiaklub minden alkalommal igyekszik olyan vendéget meghívni köreibe, aki éppen az aktuális, a sajtó munkatársait is érdeklő témában tud beszélgetni, a városban működő orgánumok képviselőivel. Március 29-én Pálffy István, a Kereszténydemokrata Néppárt politikusa volt a résztvevője a baráti társaságnak, akit egykori MTV-s kollégája, Pió Márta faggatott. Pálffy bő 20 perces késéssel érkezett meg a Belga Sörözőbe, de az újságírókat kárpótolta azzal, hogy minden kérdésre igyekezett kielégítő választ adni. Persze ez, nem mindig sikerült…

Sorompó és Schmitt

Az országgyűlési képviselő elsőként elnézést kért pontatlanságáért, a késés okát pedig három tényezővel magyarázta. „Három oka van annak, hogy a 6 órási kezdésre nem értem ide. Az egyik a köztársasági elnök, a másik a veszprémi érsek, akivel kicsit elhúzódott a megbeszélésünk, a harmadik pedig az egyik győri sorompó, amelyik hosszú ideig piros jelzést mutatott” – érvelt az egykori híradós.

Arra az újságírói kérdésre, hogy mit szól Schmitt Pál botrányához Pálffy elmondta, hogy korábban soha nem foglalkoztak a sajtó munkatársai hasonlókkal. „Annak idején például Horn Gyulától sem kérdezte meg senki, hogy honnan, milyen eredménnyel és háttérrel szerezte meg oklevelét. Akkor nem volt fontos, most az, és ebben az újságírók is hibásak…” – hangsúlyozta a politikus. A klub tagjai közül többen is a képviselőnek szegezték a kérdést, miszerint, most mi lesz a köztársasági elnök sorsa, lemond-e vagy sem, de erre nem adott egyenes választ Pálffy, ahogy arra sem, hogy országgyűlési képviselőként vagy újságíróként lehet-e nagyobb hatása az embernek. Igaz, ebben a témában hozzátette, hogy mindez a minőségtől függ, vagyis, hogy milyen az illető személyisége, mennyire hiteles és szakmailag elfogadott-e az emberek szemében. A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy ma a jó bloggerek hallatják a hangjukat, a karakteres, kreatív, jól nyelvezettel író zsurnalisztáknak nagy sikerük van.

Miért lett politikus?

Ahogy az olvasók közül is sokakban, úgy az újságírókban is megfogalmazódott a kérdés: vajon miért lett a sikeres műsorvezetőből, elszánt politikus? „Azt láttam, hogy a magyar közszolgálati médiát hatékonyan nem lehet belülről irányítani, ezért máshonnan kellett hozzáállnom. Egyet azért most is szomorúan tapasztalok, hogy a jövő mobil applikációit nagyon elhanyagolják a közmédiák, holott a hagyományos televíziózás előbb-utóbb biztosan ki fog szorulni a piacról.

A több mint egy órás beszélgetést követően Pálffy István nem sietett, szívesen szakmázott még a győri sajtós „kollégákkal”.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.