Belföld

Megújul a közszolgálati televízió reggeli műsora

Németh D. László
Németh D. László

2012. 03. 30. 15:51

Átalakul az m1 közéleti-politikai magazinműsora a Ma Reggel. A felmérések, nézői igények alapján megújuló program "hangvétele politikusabb, témaválasztása közéletibb, struktúrája átláthatóbb lesz".

Mint kifejtették, reggel 6 és 8 óra között a nap legfontosabb híreivel, exkluzív információkkal jelentkeznek a szerkesztők, a híreket pedig háttérbeszélgetések, szakértői elemzések teszik közérthetővé, követhetővé. Kiemelték, új rovatok is indulnak: a Rekontrában újságírók kérdéseire válaszolva védhetik meg álláspontjukat, intézkedéseiket a vendégek, a Górcsőben egy-egy aktuális politikai vagy gazdasági kérdést elemeznek szakértő – például politológus, gazdaságkutató, biztonságpolitikus, jogász – segítségével.

A Sziréna bűnügyekről, büntetőperekről, balesetekről, tűzesetekről számol be, a Kontakt pedig naponta változó tanácsadó-rovat lesz, amelyben orvosok, jogászok és más szakértők válaszolnak a műsoridő alatt a nézők kérdéseire – fogalmaztak. Hozzátették: a további műsorblokkok mellett több élő kapcsolás is lesz a programban. A magazinban 8 órától a kultúrával, a szórakozással és a könnyedebb témákkal foglalkoznak, művészeket, előadókat látnak vendégül – jegyezték meg. A Ma Reggelt az m1-en kívül az m2 és a Duna World is sugározza. Mint írták, visszatér “a női-férfi páros műsorvezetés”, a Ma Reggel műsorvezetői Novodomszky Éva, Fábián Barna, Dióssy Klári és Obersovszky Péter lesznek, mindannyian a közszolgálati televízió munkatársai, akik “több évtizede bizonyítják rátermettségüket”. Fábián Barna közel húsz éve dolgozik a közszolgálati televízióban, eleinte a szegedi regionális stúdió munkatársa volt, Földközelben és Agrárvilág címmel pedig önálló magazinokat készített az MTV országos sugárzású programjába – tájékoztattak. Mint emlékeztettek, Novodomszky Éva 1994 decemberében került a Magyar Televízióhoz, arcát a Híradó műsorvezetőjeként ismerte meg az ország.

Dióssy Klári 16 évig a szegedi stúdióban dolgozott, és vezette a Nappali, a Napi Mozaik, a Főtér és a Megoldások Magazinja adásokat is – idézték fel. Közölték, Obersovszky Péter pályafutása még a nyolcvanas évek végén kezdődött a közszolgálati tévében, majd egy ideig a TV2–nél és az Inforádiónál dolgozott, mielőtt visszatért volna a Ma Reggel című műsorba, majd az Élesben című közéleti vitaműsort vezette Fiala Jánossal és Albert Györgyivel.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Chris and Nancy Brown embrace while looking over the remains of their burned residence after the Camp fire tore through the region in Paradise, California on November 12, 2018. - Thousands of firefighters spent a fifth day digging battle lines to contain California's worst ever wildfire as the wind-whipped flames cleaved a merciless path through the state's northern hills, leaving death and devastation in their wake. The Camp Fire -- in the foothills of the Sierra Nevada mountains north of Sacramento -- has killed 29 people, matching the state's deadliest ever brush blaze 85 years ago. More than 200 people are still unaccounted for, according to officials. (Photo by Josh Edelson / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.