Belföld

Megújul a közszolgálati televízió reggeli műsora

Átalakul az m1 közéleti-politikai magazinműsora a Ma Reggel. A felmérések, nézői igények alapján megújuló program "hangvétele politikusabb, témaválasztása közéletibb, struktúrája átláthatóbb lesz".

Mint kifejtették, reggel 6 és 8 óra között a nap legfontosabb híreivel, exkluzív információkkal jelentkeznek a szerkesztők, a híreket pedig háttérbeszélgetések, szakértői elemzések teszik közérthetővé, követhetővé. Kiemelték, új rovatok is indulnak: a Rekontrában újságírók kérdéseire válaszolva védhetik meg álláspontjukat, intézkedéseiket a vendégek, a Górcsőben egy-egy aktuális politikai vagy gazdasági kérdést elemeznek szakértő – például politológus, gazdaságkutató, biztonságpolitikus, jogász – segítségével.

A Sziréna bűnügyekről, büntetőperekről, balesetekről, tűzesetekről számol be, a Kontakt pedig naponta változó tanácsadó-rovat lesz, amelyben orvosok, jogászok és más szakértők válaszolnak a műsoridő alatt a nézők kérdéseire – fogalmaztak. Hozzátették: a további műsorblokkok mellett több élő kapcsolás is lesz a programban. A magazinban 8 órától a kultúrával, a szórakozással és a könnyedebb témákkal foglalkoznak, művészeket, előadókat látnak vendégül – jegyezték meg. A Ma Reggelt az m1-en kívül az m2 és a Duna World is sugározza. Mint írták, visszatér “a női-férfi páros műsorvezetés”, a Ma Reggel műsorvezetői Novodomszky Éva, Fábián Barna, Dióssy Klári és Obersovszky Péter lesznek, mindannyian a közszolgálati televízió munkatársai, akik “több évtizede bizonyítják rátermettségüket”. Fábián Barna közel húsz éve dolgozik a közszolgálati televízióban, eleinte a szegedi regionális stúdió munkatársa volt, Földközelben és Agrárvilág címmel pedig önálló magazinokat készített az MTV országos sugárzású programjába – tájékoztattak. Mint emlékeztettek, Novodomszky Éva 1994 decemberében került a Magyar Televízióhoz, arcát a Híradó műsorvezetőjeként ismerte meg az ország.

Dióssy Klári 16 évig a szegedi stúdióban dolgozott, és vezette a Nappali, a Napi Mozaik, a Főtér és a Megoldások Magazinja adásokat is – idézték fel. Közölték, Obersovszky Péter pályafutása még a nyolcvanas évek végén kezdődött a közszolgálati tévében, majd egy ideig a TV2–nél és az Inforádiónál dolgozott, mielőtt visszatért volna a Ma Reggel című műsorba, majd az Élesben című közéleti vitaműsort vezette Fiala Jánossal és Albert Györgyivel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik