Belföld

A DK szerint Orbán elfelejtett köszönetet mondani Gyurcsánynak

A Demokratikus Koalíció szerint a miniszterelnöknek a Mercedes-gyár felavatásakor köszönetet kellett volna mondania Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő munkájáért.

A DK úgy véli, hogy Orbán Viktor csütörtöki beszédében szerepelnie kellett volna a következőknek: “Ezúton is szeretnénk megköszönni Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek és kormányának, hogy eredményes munkájuk és lobbizásuk eredményeként, 2008 júniusában a Daimler AG úgy döntött, hogy Kecskemétre telepíti egyik gyárát.”

Oláh Lajos független országgyűlési képviselő, a DK tagjának pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Orbán Viktor semmi mást nem tett, mint Schmitt Pál. “Schmitt Pál mások tudományos munkáját, Orbán Viktor pedig mások munkájának gyümölcsét tulajdonította el, mondta magáénak” – szerepel a kommünikében.

A Daimler-csoporthoz tartozó Mercedes-Benz új kecskeméti személyautógyárában csütörtökön indult meg a termelés, az ünnepélyes avatáson Orbán Viktor miniszterelnök az utóbbi idők egyik legjelentősebb sikerének nevezte a gyár létrejöttét.

Csütörtökön az MSZP is bírálta hasonló okok miatt a miniszterelnököt.

A DK úgy véli, hogy Orbán Viktor csütörtöki beszédében szerepelnie kellett volna a következőknek: “ezúton is szeretnénk megköszönni Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek és kormányának, hogy eredményes munkájuk és lobbizásuk eredményeként, 2008 júniusában a Daimler AG úgy döntött, hogy Kecskemétre telepíti egyik gyárát”.
Oláh Lajos független országgyűlési képviselő, a DK tagjának pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Orbán Viktor semmi más nem tett, mint Schmitt Pál. “Schmitt Pál mások tudományos munkáját, Orbán Viktor pedig mások munkájának gyümölcsét tulajdonította el, mondta magáénak” – szerepel a kommünikében.  
A Daimler-csoporthoz tartozó Mercedes-Benz új kecskeméti személyautó-gyárban csütörtökön indult meg a termelés, az ünnepélyes avatáson Orbán Viktor miniszterelnök az utóbbi idők egyik legjelentősebb sikerének nevezte a gyár létrejöttét.
Csütörtökön az MSZP is bírálta hasonló okok miatt a miniszterelnököt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik