Belföld

Rozsdás csődarab miatt hagyta el otthonát 1500 ember

Kiderült, nem világháborús bombát találtak Óbudán. A lakók már hazatérhettek.

Kapcsolódó cikkek

A korábban még robbanószerkezetnek vélt rozsdás tárgyat csütörtökön találták a III. kerületi Nánási út és Pók utca kereszteződésében, egy árokban. Pénteken a helyszínre mentek a Magyar Honvédség tűzszerészei, a vizsgálat idejére kiürítették a környező lakóépületeket. Emiatt csaknem 1500 embernek kellett átmenetileg elhagynia otthonát a Nánási út – Vitorla utca – Vízimalom sétány – Vízimolnár utca által határolt területről, illetve a Pók utcából a vasúti töltés vonalában. Aki nem tudott hová menni, a Gázgyár utcai óvodában és az Aquincum Általános Iskolában helyezték el. Angyalföld és Óbuda között átmenetileg szünetelt a vonatközlekedés is, a szerelvények helyett pótlóbuszok jártak.

Időközben kiderült, nem világháborús bombát, hanem egy rozsdás csődarabot találtak. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek péntek délután azt mondta, a tűzszerészek megállapították, hogy a III. kerületben talált fém nem bomba, ezért a területzárást a rendőrséggel együtt feloldották, a lakók visszatérhetnek otthonukba.

Várkonyi Melinda tűzszerész arról számolt be, hogy 14 órakor kezdték el a feltárást, és 45 perccel később megállapították, hogy mégsem világháborús robbanóeszköz volt a földben. Hangsúlyozta: a terület lezárása és ürítése szükséges intézkedés volt, hisz – az emberi élet megóvása érdekében – ez az eljárási rend.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik