Belföld

Vandálok a tereken! De ki a felelős?

Évente 41 milliós költséggel számol a Győr-Szol Zrt. a játszóterek eszközeinek helyreállítását illetően. A felelősöket nehéz tetten érni, de a gyerekek állítják: ők vigyáznak az eszközökre.

Se szeri, se száma Győrben a játszótereknek, és annak a költségnek sem, amelyek ezen parkok felújítását igénylik a Győr-Szol Zrt. büdzséjéből. A szolgáltató tavaly 23 millió forintos amortizációs és 18 millió forint értékű karbantartási költséget könyvelt el, csak az elmúlt héten pedig 700 ezres kárt okoztak ismeretlenek a gyerekek kedvelt találkahelyein. Ha lehet hinni a találgatásoknak, akkor feltételezhető, hogy a szerkezetek meghibásodását az okozza, hogy idősebb gyerekek is használják a piciknek méretezett játékokat, súlyukat pedig nem bírják el a berendezések. De itt jön a kérdés: melyik gyereknek tilthatjuk meg, hogy ne használja a játszóteret?

Tóth Tilla gyakran jár az egyik adyvárosi, kerítéssel körbevett parkba, szinte naponta itt találkoznak barátaikkal. „Iskola után, délutánonként mindig lejövünk a játszótérre, de bátran mondhatom, hogy nem volt még olyan, hogy ne rendeltetésszerűen használtuk volna az eszközöket. Vigyázunk rájuk, hiszen a mi érdekünk is, hogy másnap, vagy egy hét múlva is tudjunk hintázni, mászni rajtuk” – mondja a diáklány.

A gyerekek a Győr24-nek azt is elárulták, hogy arra viszont már volt példa, hogy rá kellett szólniuk ismeretlen, rongáló fiatalokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik