Belföld

Kisebb zajhatások: éjszakai permetezést végeznek Győrben

A permetanyagban használt szer nem mérgező, emberekre és állatokra ártalmatlan.

A beavatkozás azért szükséges, mert több kártevő a növényeken telel át és a kora tavaszi időszakban, rügyfakadáskor károsíthatja a friss hajtáskat, leveleket. A GYŐR-SZOL Zrt. az időjárást figyelembe véve, március 29-ére és harmincadikára tervezi a munkát. A permetezést éjjel végzik a szakemberek, mivel az éjszakai hőmérséklet sokkal kedvezőbb a fák lemosásához. Továbbá a gyalogosforgalom is ritkább, így a munka kevésbé zavarja meg a járókelőket. Napközben több hasznos élőlény – rovarok, madarak – is mozgásban van, melyek védelmét szintén szem előtt kell tartani-tájékoztatta a Győr24-et a GYŐR-SZOL Zrt.

A felhasznált permetanyag nem méreg, emberekre, állatokra nem veszélyes. A gépjármávekre, ablakokra jutva előfordulhat, hogy olajos foltot hagy, ám a szennyeződés meleg vízzel könnyen lemosható.

A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járnak, mint amilyenekhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Amennyire lehet, mérsékelt hangzavarral fogják végrehajtani a munkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik