Belföld

Falfirkák között a győri aluljárókban

Nem mindenki rajong az összemázolt felületekért. Vaajon a graffitiseknek tényleg az összekötő folyosókban kellene kiélniük alkotó szenvedélyüket?

Több mint 10 éve döntötte el a város vezetése, hogy egy új aluljáróval ajándékozza meg Győrt, jelentősen könnyítve ezzel a belváros forgalmi terheltségét. A 2×2 sávos, Nádor aluljáróvá keresztelt csomópontot a hozzá tartozó utakkal együtt, 2006 júniusában, Gyurcsány Ferenc jelenlétében avatták fel. 6 év után viszont elég elkeserítő képet mutat az akkor, 4 milliárd forintból megvalósított fejlesztés, hiszen amellett, hogy gyakorta vizelet és egyéb emberi ürülék származékok festik meg a járdát és a kerékpáros sávot, a falak is töménytelen mennyiségű firkákban pompáznak. A nagy mázolmányok között még az egykor itt magasodó „repülőhíd” emlékműve is elveszik.

Persze nem csak a Nádor esetében találkozunk ezzel a problémával, gyakorlatilag Győr összes aluljárója ebben a „színes” és nemegyszer büdös cipőben jár. Elég, ha csak a vidéki buszpályaudvart és a vasutat összekötő folyosóra gondolunk, amelyre már szintén sok panasz érkezett az elmúlt években. És akkor a többi városrészben megépített létesítményekről még nem is beszéltünk.

Hogy hogyan lehetne tisztán tartani az aluljárókat az csak a lakosságon múlik, de a kulturált viselkedést nem tisztelők ellen nem ártana egy komplett kamerarendszert kiépíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik