Belföld

Városvédők: továbbra is nem a mélygarázsra

Az Arrabona Városvédők nem tágítanak. Továbbra is ellenzik a Dunakapu térre tervezett, 230 férőhelyes mélygarázs megépítését. Szerintük ésszerűtlen és pénzpazarló az elképzelés.

Kedden a feltúrt Dunakapu tér szomszédságában tartott kihelyezett sajtótájékoztatót az Arrabona Városvédő Egyesület. A társaság képviselői, Herkely Ákos, Szabó Gyula és Szigeti Ferenc továbbra is a mélygarázs ellen kampányoltak, szerintük ugyanis az önkormányzat csak a történelmi értékek rombolásával tudná kialakítani a parkolóterületet, ráadásul a Duna bástyának is csak mindössze 5 százalékát tárták fel, így akár további értékes, reneszánsz emlékek is előkerülhetnek a későbbiekben.

Kell a hely, de nem így…

A városvédők azt mondják, mindenképpen meg kell oldani az áldatlan belvárosi parkoló körülményeket, de ennek nem ez a módja. Ráadásul költséges is. Az arrabonások kiemelték, hogy mai árakon számolva, a Jókai- és a Révai utcai parkolóházakban közel 4 millió forintba került egy parkolóhely kialakítása, ez a mostani, 2,3 milliárd összköltségvetéssel bíró tender esetében, placconként megközelítőleg 10 milliót jelentene. Arról nem is beszélve, hogy a megépült helyszínek kihasználtsága is elenyésző – hangsúlyozták.

Mécsest gyújtanak

A városvédők egyébként csütörtök este mécses gyújtásra készülnek, este fél nyolctól megemlékezést tartanak a Pálffy és Schwarzenberg szobornál, Győr visszavételének 414. évfordulóján. A tér átépítésével várhatóan az emlékművek is új helyet kapnak, az arrabonások szerint ott már nem lehet majd méltón ünnepelni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik