Belföld

Nemzetközi közlekedéstudományi konferencia Győrött

Németh D. László
Németh D. László

2012. 03. 28. 10:29

A győri Széchenyi István Egyetem Közlekedési Tanszéke és az Universitas-Győr Nonprofit Kft. „Hogyan tovább közforgalmú közlekedés?" témakörben konferenciát rendez.

Március 29-én 10 órakor dr. Rechnitzer János egyetemi tanár, tudományos rektor-helyettes és dr. Horváth Balázs egyetemi docens, a Közlekedési Tanszék vezetője köszöntik a szakmai tanácskozás résztvevőit, majd a plenáris ülésen a Nemzeti Közlekedési Stratégia, a közösségi rendszer működési és fejlesztési kilátásai, a GySEV szerepe Nyugat-Magyarország közlekedésében és a személyszállítás minőségi követelményei szerepelnek a témák között.

13 órától a kötöttpályás szolgáltatások szekcióban a hazai vasúti jegyértékesítési rendszer és a korszerű győri elővárosi közlekedés a fő téma. 16.10 órától a légiközlekedés szekcióban a Győr-Pér repülőtér fejlesztési lehetőségeit is megismerhetik a résztvevők.

Pénteken 9 órától a vasúti üzemeltetés a téma, s azon belül a minőségbiztosítás szerepel a legtöbb előadásban. 11.40-től a személyhajózás kérdéskörében az átkelőhajózás, a fővárosi helyi és agglomerációs hajózás, és Győr személyhajózási lehetőségei szerepelnek a témák között. 14.10-től a közúti közlekedés szekcióban a közlekedésbiztonság, a környezetbiztonság és a minőség értelmezése Győr közforgalmi közlekedési szolgáltatásaiban kérdéskörök kerülnek sorra. 15.50-től a városi tömegközlekedés szekcióban a rendszerdinamika, az útválasztási preferenciák új módszerei, az informatika és a közlekedés összekapcsolása és a Galileo műhold rendszer lesz a téma.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Chris and Nancy Brown embrace while looking over the remains of their burned residence after the Camp fire tore through the region in Paradise, California on November 12, 2018. - Thousands of firefighters spent a fifth day digging battle lines to contain California's worst ever wildfire as the wind-whipped flames cleaved a merciless path through the state's northern hills, leaving death and devastation in their wake. The Camp Fire -- in the foothills of the Sierra Nevada mountains north of Sacramento -- has killed 29 people, matching the state's deadliest ever brush blaze 85 years ago. More than 200 people are still unaccounted for, according to officials. (Photo by Josh Edelson / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.