Belföld

Nemzetközi közlekedéstudományi konferencia Győrött

A győri Széchenyi István Egyetem Közlekedési Tanszéke és az Universitas-Győr Nonprofit Kft. „Hogyan tovább közforgalmú közlekedés?" témakörben konferenciát rendez.

Március 29-én 10 órakor dr. Rechnitzer János egyetemi tanár, tudományos rektor-helyettes és dr. Horváth Balázs egyetemi docens, a Közlekedési Tanszék vezetője köszöntik a szakmai tanácskozás résztvevőit, majd a plenáris ülésen a Nemzeti Közlekedési Stratégia, a közösségi rendszer működési és fejlesztési kilátásai, a GySEV szerepe Nyugat-Magyarország közlekedésében és a személyszállítás minőségi követelményei szerepelnek a témák között.

13 órától a kötöttpályás szolgáltatások szekcióban a hazai vasúti jegyértékesítési rendszer és a korszerű győri elővárosi közlekedés a fő téma. 16.10 órától a légiközlekedés szekcióban a Győr-Pér repülőtér fejlesztési lehetőségeit is megismerhetik a résztvevők.

Pénteken 9 órától a vasúti üzemeltetés a téma, s azon belül a minőségbiztosítás szerepel a legtöbb előadásban. 11.40-től a személyhajózás kérdéskörében az átkelőhajózás, a fővárosi helyi és agglomerációs hajózás, és Győr személyhajózási lehetőségei szerepelnek a témák között. 14.10-től a közúti közlekedés szekcióban a közlekedésbiztonság, a környezetbiztonság és a minőség értelmezése Győr közforgalmi közlekedési szolgáltatásaiban kérdéskörök kerülnek sorra. 15.50-től a városi tömegközlekedés szekcióban a rendszerdinamika, az útválasztási preferenciák új módszerei, az informatika és a közlekedés összekapcsolása és a Galileo műhold rendszer lesz a téma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik