Belföld

Holnap teheti le az esküt a Jobbik listás lépviselője

Több mint egy hónapon keresztül nem volt jobbikos képviselője Fehérvárnak, de Szabó Gábor pártigazgató gyógyulása után holnap esküt tehet Mező Balázs.

A székesfehérvári jobbikos alapszervezet alapítóját, a korábbi ciklus képviselőjét, a Jobbik Székesfehérvári Szervezetének elnökét tavaly menesztette az alapszervezet. Gál Péter Pál 2012. februárjáig tartotta párttagságát és a vele járó önkormányzati listás képviselőséget. Februárban lemondott párttagságáról, valamint az önkormányzati képviselői helyről. Már ekkor ismert volt, hogy a helyi szervezet új elnöke tölti majd be az önkormányzati tisztséget, de a következő testületi ülésen nem történt se bejelentés, se eskü.

Szabó Gábor pártigazgatótól megtudtuk, hogy ennek oka saját maga volt, illetve az őt gyötrő influenza, ezért nem tudta ellenjegyezni Vona Gábor pártelnök kinevezését. Több mint egy hónapos szünet után, a holnapi napon tehet esküt Mező Balázs ügyvéd, a Jobbik Székesfehérvári Szervezetének elnöke a Székesfehérvári Önkormányzat testülete előtt.

A Fehérvár24-nek elmondta Mező Balázs, hogy a polgármesterrel és helyettesével történt egyeztetésen kiderült, a többséget adó Fidesz nem kívánja csorbítani a Jobbik kialkudott pozícióit, ennek megfelelően Mező Balázs képviselői tagja lesz a Gazdasági Szakbizottságnak. A külsős bizottsági helyekkel kapcsolatban Mező elmondta, hogy személyi változást csak egy helyen lát szükségesnek, a Jogi Bizottságban vagy a Médiatanácsban, mert mint említette: Kummer Ákos ügyvéd elég leterhelt, s nem szeretné az új elnök ezt az állapotot fenntartani.

Arra a kérdésünkre, hogy változik-e a Jobbik önkormányzati politikája Mező Balázs elmondta: ellentétben elődjével, Gál Péter Pállal, nem fogad el minden fideszes javaslatot. Már a holnapi testületi ülés napirendjeiben szereplő egyik előterjesztés is ilyen, ahol a belvárosi bérlakásokat kívánja idegeníteni az önkormányzat, miközben őrző-védő cégekkel vigyázza a Mura utcai bérlakások környezetét, itt már biztos lesz egy nem szavazat – hangsúlyozta az eskü előtt álló jobbikos képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik