Belföld

Együtt fejlesztett tantervet a szabadkai és a kecskeméti főiskola

24.hu
24.hu

2012. 03. 28. 08:43

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola és a Kecskeméti Főiskola műszaki kara a Szerbia-Magyarország IPA Határon átnyúló együttműködési programot vasítja meg.

A pályázat keretében a mechatronika tananyagot fejlesztették az alap- és a mesterképzés számára – tette hozzá a Kecskeméti Főiskola technológiai transzfer vezetője. A mechatronika elfogadott és szükséges tudás az autóiparban, ilyen szakemberekre szükség van a dél-alföldi és a szabadkai régióban is – jegyezte meg Tóth Ákos projektvezető.

A Kecskeméti Főiskolának van kidolgozott tananyaga, az volt a feladatunk, hogy a szabadkai partnert szakmailag segítsük a szerb felsőoktatási törvény szerinti tananyag kifejlesztésében – mondta Tóth Ákos. Véleménye szerint a közös munka sikeres volt, mert a fejlesztés nyomán a szabadkai főiskola az alapképzésre és a mesterszakra is benyújtotta az akkreditációt Szerbiában.

A projektvezető szólt arról, hogy a két intézmény oktatói között kutatási együttműködések kezdődtek, illetve tervezik további közös pályázatok benyújtását is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.