Belföld

Együtt fejlesztett tantervet a szabadkai és a kecskeméti főiskola

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola és a Kecskeméti Főiskola műszaki kara a Szerbia-Magyarország IPA Határon átnyúló együttműködési programot vasítja meg.

A pályázat keretében a mechatronika tananyagot fejlesztették az alap- és a mesterképzés számára – tette hozzá a Kecskeméti Főiskola technológiai transzfer vezetője. A mechatronika elfogadott és szükséges tudás az autóiparban, ilyen szakemberekre szükség van a dél-alföldi és a szabadkai régióban is – jegyezte meg Tóth Ákos projektvezető.

A Kecskeméti Főiskolának van kidolgozott tananyaga, az volt a feladatunk, hogy a szabadkai partnert szakmailag segítsük a szerb felsőoktatási törvény szerinti tananyag kifejlesztésében – mondta Tóth Ákos. Véleménye szerint a közös munka sikeres volt, mert a fejlesztés nyomán a szabadkai főiskola az alapképzésre és a mesterszakra is benyújtotta az akkreditációt Szerbiában.

A projektvezető szólt arról, hogy a két intézmény oktatói között kutatási együttműködések kezdődtek, illetve tervezik további közös pályázatok benyújtását is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik