Belföld

Raoul Wallenberg Vetélkedő középiskolásoknak

A magyarországi zsidók ezreit megmentő svéd diplomata születésének 100. évfordulójára - a Külügyminisztérium kezdeményezésére – indította a Raoul Wallenberg Egyesület a középiskolásoknak meghirdetett vetélkedőket.

Az internetes válogatók után a harmadik térségi elődöntőt 2012. március 28-án, szerdán 10 órától Győrött, a Széchenyi István Egyetem Hangversenytermében (egykori zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 5.) tartják. Székesfehérvár, Budapest után jön Győr, majd Szeged és Miskolc következik. A döntőt április 19-én Budapesten tartják.

Dr. Somogyi Tivadar, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere és dr. Orosz Ferenc, a Wallenberg Egyesület soros elnöke megnyitója után 10.15 órától Bana József, a Győri Levéltár igazgatója városismereti sétán mutatja be a helyi Holokauszt, zsidó, embermentő emlékhelyeket.

A győri elődöntőben az Óvárosi Középiskola (Tatabánya), az Asbóth Sándor Térségi Középiskola (Keszthely), az Eötvös József Evangélikus Gimnázium (Sopron), két csapattal a Ganz Ábrahám és Munkácsy Mihály Középiskola (Zalaegerszeg), az Oroszlányi Városi Gimnázium (Oroszlány), a Gazdasági Szakképző Iskola (Pápa) és a Kölcsey Ferenc Gimnázium (Zalaegerszeg) diákjai versenyeznek.

A rendezvény részeként 13 órakor „Raoul Wallenberg, a diplomata” címmel dr. Hóvári János, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára tart előadást. 14 órától a nyolc csapat vetélkedőjével folytatódik a program, az eredményhirdetés várhatóan 16 órakor lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik