Belföld

Piacközeli kutatási és oktatási kapacitások Győrött

Az Audi Hungaria Motor Kft. és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház 2012. március 29-én, csütörtök 15 órakor tartják a „Szimbiózisban a régiónkkal - Piacközeli kutatási és oktatási kapacitások” projekt ünnepélyes nyitórendezvényét.

A helyszín a győri egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézetének aulája (9024 Győr, Szent Imre út 26–28.).

Dr. Szekeres Tamás rektor és dr. Tamás László János főigazgató főorvos köszöntője után „Célállomás vagy tranzitállomás – a munkaerőpiac specifikus kérdései a fejlődő győri gazdasági régióban” címmel Kara Ákos országgyűlési képviselő tart előadást. Szilasi Péter Tamás, az egyetem stratégiai és fejlesztési igazgatója „Egyetemi infrastrukturális fejlesztés „újratöltve” – újabb tudás-hidak a győri gazdaság fejlődésének elősegítése érdekében” témakörben tart tájékoztatót. A Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Tanszékcsoport fejlesztési terveit dr. Hanula Barna egyetemi docens, dékánhelyettes ismerteti. Az egyetemi inkubátorközpont létrehozása és a kapcsolódó innovációs szolgáltatások fejlesztését dr. Dőry Tibor egyetemi docens, a Tudásmenedzsment Központ vezetője mutatja be.

„A járműipari szimulációs know-how az orvosi képfeldolgozás szolgálatában” témakörben dr. Horváth Zoltán főiskolai tanár, a matematika és Számítástudomány Tanszék vezetője és dr. Rácz István, a Széchenyi István Egyetem egyetemi tanára, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa tartanak közös előadást.

Szimbiózisban a régiónkkal – Piacközeli kutatási és oktatási kapacitások kiegészítő fejlesztése sikeres multidiszciplináris műszaki és természettudományi kutatásokhoz kapcsolódóan a Széchenyi István Egyetemen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik