Belföld

Ismét dobogósok a deákosok

A győri Deák diákjai nem tudnak veszíteni. A nemzetközi tanirodai versenyről újabb dobogós helyezéssel tértek haza.

Magyarországon egyedüliként, idén harmadik alkalommal képviseltette magát a Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola a Prágai Nemzetközi Tanirodai Versenyen. A 4 fős csapat témája a környezetvédelem és az újrahasznosítás volt, a társaságot pedig mind anyagilag, mind szakmailag az Alcufer Kft. támogatta. A három napos cseh túrán a prágai magyar nagykövet személyesen fogadta a magyar delegációt.

A vetélkedőn elsőként egy 3 nyelven megjelent katalógust kellett bemutatniuk a deákosoknak, majd 3 percben prezentálniuk kellett egy, a támogatott cég által használt újrahasznosító berendezést. Mindezt angol nyelven. „Nagyon élvezték a diákjaink a versenyt, főként azért, mert a standot, az egész kampány arculatát nekik kellett megtervezniük. A lányok például egy szemeteszsákot viseltek, mint egyfajta szoknyát, és ez is óriási sikert aratott a közönség körében” – mesélte lelkesen az iskola érdemeit Kovácsné Zimborás Ágnes, az intézmény igazgatója.

Végül a 140 jelentkező közül a második helyen futottak be a győriek, így ismét dobogósok lettek, csakúgy mint tavaly, akkor az első helyezésnek járó trófeával tértek haza a kisalföldi megyeszékhelyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik