Belföld

Föld órája: Győr idén is csatlakozik

Németh D. László

2012. 03. 27. 15:01

Március 31-én este 20.30 és 21.30 között a világ több mint száz országában kapcsolják le a villanyt a környezettudatosság jegyében.

Városunk idén is csatlakozik a kezdeményezéshez.

A WWF 2007-ben indította szemléletformáló kampányát, tavaly már 135 ország 1,8 milliárd emberrel csatlakozott a programhoz, és kapcsolta le a világítást egy órára. A klímaváltozás elleni jelképes felszólalásban Győr városa is évek óta részt vállal. Az idén a Káptalandombon a Bazilikánál, a Rába parton a várfalnál, a Széchenyi téren, a Jedlik hídon és a Városházánál kapcsolják le a díszvilágítást.

A kezdeményezéshez persze a lakosság is csatlakozhat azzal, hogy otthonukban egy órára a gyertyafényt választják a villany helyett. A WWF Magyarország versenyt hirdetett, amelyik településről a legtöbben regisztrálnak a www.foldoraja.hu weboldalon, egy évig viselheti a WWF Föld Órája fővárosa címet.

A szervezők az idén arra buzdítanak, hogy a csatlakozók tegyenek egy vállalást, amellyel másokat is motiválnak. Ha például rávesszük tíz barátunkat, hogy újrahasznosítsák a hulladékot, vagy lekapcsolják a villanyt, amikor kimennek a szobából vagy esetleg, hogy elzárják a vizet fogmosás közben máris rengeteget tettünk Földünkért.

Idén tehát ismét elindul a kampány, amelyben immáron mindenki aktív részt vállal. Március 31-én pedig ismét elsötétül a bolygó, elérkezik a Föld Órája!

Az akcióról részletesebben a www.foldoraja.hu oldalon tájékozódhat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Derecske, 2018. június 8.
Aszfaltterítő gép munka közben. A kivitelezés alatt lévő M35-ös autópálya 60-as kilométerszelvényének jobb oldali pályáján, Derecske határában a második aszfaltréteget építik be. 
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.