Belföld

Föld órája: Győr idén is csatlakozik

Március 31-én este 20.30 és 21.30 között a világ több mint száz országában kapcsolják le a villanyt a környezettudatosság jegyében.

Városunk idén is csatlakozik a kezdeményezéshez.

A WWF 2007-ben indította szemléletformáló kampányát, tavaly már 135 ország 1,8 milliárd emberrel csatlakozott a programhoz, és kapcsolta le a világítást egy órára. A klímaváltozás elleni jelképes felszólalásban Győr városa is évek óta részt vállal. Az idén a Káptalandombon a Bazilikánál, a Rába parton a várfalnál, a Széchenyi téren, a Jedlik hídon és a Városházánál kapcsolják le a díszvilágítást.

A kezdeményezéshez persze a lakosság is csatlakozhat azzal, hogy otthonukban egy órára a gyertyafényt választják a villany helyett. A WWF Magyarország versenyt hirdetett, amelyik településről a legtöbben regisztrálnak a www.foldoraja.hu weboldalon, egy évig viselheti a WWF Föld Órája fővárosa címet.

A szervezők az idén arra buzdítanak, hogy a csatlakozók tegyenek egy vállalást, amellyel másokat is motiválnak. Ha például rávesszük tíz barátunkat, hogy újrahasznosítsák a hulladékot, vagy lekapcsolják a villanyt, amikor kimennek a szobából vagy esetleg, hogy elzárják a vizet fogmosás közben máris rengeteget tettünk Földünkért.

Idén tehát ismét elindul a kampány, amelyben immáron mindenki aktív részt vállal. Március 31-én pedig ismét elsötétül a bolygó, elérkezik a Föld Órája!

Az akcióról részletesebben a www.foldoraja.hu oldalon tájékozódhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik