Belföld

Tolnai ovisok mesés nemzetközi sikere

Első helyezést ért el egy uniós pályázaton az ovisok vak kisfiúról szóló története.

Kiemelkedő eredményt ért el a fehérvári Tolnai Úti Óvoda egy európai uniós pályázaton. A gyerekeknek mesét kellett szőniük az emberi jogok témakörében. Az óvoda nagycsoportosai „A talpával látó kisfiú” címmel egy vak gyermek történetét alkották meg az óvodapedagógusok segítségével.

Az „Eyes of Children” Szövetség elnöke, Brigitte Kahn néhány hete levélben értesítette az óvodát, hogy pályázatukkal első helyezést értek el a magyarországi intézmények kategóriájában. A versenyen 110 résztvevő szerepelt 12 európai és afrikai országból 6 különböző nyelven.

“A talpával látó kisfiú” című történetet később kiadják, illetve terjesztik majd elektronikus úton is. A pályázat zsűrije meghívta a Tolnai Úti Óvodát az ünnepélyes díjátadóra, melyet 2012 júniusában tartanak Strasbourgban.

A pályázatot az „Eyes of Children” Szövetség hirdette meg a GERFEC közreműködésével. A szövetség az Európa Tanáccsal együttműködve tevékenykedik az ifjúság emberi jogaiért, az oktatásért és a gyerekek életre neveléséért. A GERFEC egy 1979-ben létrejött európai szakértői csoport, célja, hogy megteremtse a kultúrák közötti nyitottságot az oktatásban, előmozdítsa a népek közötti valódi multikulturális párbeszédet, a szolidaritást és létrehozzon egy élhetőbb, humánusabb XXI. századot. A GERFEC Tanács 14 ország – köztük Magyarország – részvételével működik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik