Belföld

Tiszta buborékot az ovinak

600 ezer forint értékű víztisztító berendezéssel ajándékozta meg a Bisinger Óvodát a győri Buborék Kft. A felajánlás elsődleges célja az, hogy az intézmény költségvetési kiadásait csökkenteni tudják.

Szemenkár András, a Buborék Kft. ügyvezető igazgatója szoros szállal kötődik a Bisinger Óvodához, hiszen valamikor kislánya is ebbe az intézménybe járt. Talán ennek a kapcsolatnak is köszönhető, hogy a cégtulajdonos egy víztechnikai berendezéssel ajándékozta meg az ovit, melyet hétfőn ünnepélyes keretek között vett át a létesítmény vezetősége. A gép lehetővé teszi a víz lágyítását, és vas-mangán tartalmának kiszűrését. „A masinának köszönhetően nő a hálózati vizet használó eszközök élettartama, és lényegesen kevesebb mosogató- illetve mosószer használatára van szükség. Ezzel pedig sokat spórolhat az intézmény” – hangsúlyozta a buborék berendezés előnyeit az ügyvezető.

A készüléket alig egy hete építették be a rendszerbe, de az óvodában máris érzik a szerkezet jótékony hatását. „A gyerekek már jelezték, hogy sokkal finomabb a víz. Ez azért is fontos, mert mi nevelők nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra” – ezt már Kéri Istvánné, óvodavezető mondta a Győr24-nek.

A 8 csoporttal, mintegy 220 kisgyerekkel működő intézményben remélik, hogy a vízlágyító készülékkel sikerül jelentősen csökkenteni a költségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik