Belföld

Nem jegeli a fejlesztést az Arrabona Frigo

Csapucha Adrienn

2012. 03. 26. 19:25

3 éves projekten van túl a győri székhelyű Arrabona Frigo Kft. A cég 240 millió forintból fejlesztette logisztikai szolgáltatásait.

Projektzáró rendezvényre gyűltek össze hétfőn a győri Arrabona Frigo Kft. partnerei és munkatársai. A cég 3 éve tartó fejlesztés sorozattal büszkélkedhet, melyet 46 százalékos uniós támogatással, mintegy 240 millió forintból valósítottak meg. A társaság innovációs stratégiájával összhangban infrastrukturális, raktár- és információ technológiai beruházások váltak valóra, de emelkedett a dolgozók képzettségi szintje is.

A Frigo számokban

A projektben a régi gépházat hűtött raktárépületté alakították át, de hőszigetelt falazattal egy új könnyűszerkezetes létesítményt is felépítettek. A kiegészítő logisztikai szolgáltatásokat, így az átcsomagolást, a csomagzárást, a címkézést és a palettaképzést is korszerűsítették, de megvalósult a rakodórámpa hűtése is. A forgalombővülés a kamionfogadó rámpakiegyenlítők számának növelését és a belső útvonalak átalakítását igényelte. A beruházás részét képezte ugyanakkor a térfigyelő kamerarendszer bővítése, valamint a vonalkódos termékazonosítás és a nyomonkövetés megvalósítása. Az állványrendszer beszerzése pedig lehetővé teszi a jövőben az új építésű raktártér ellátását. Fontos szempont volt továbbá az is, hogy a projektből a dolgozók is részesüljenek, így a program idegen nyelvű oktatást és targoncavezető képzést is tartalmazott.

Mindent a partnerekért

A 100 százalékban magyar tulajdonban lévő, elsősorban mélyhőmérsékletű és hűtött tárolókkal rendelkező logisztikai és raktározási bázis, új fejezetet nyitott az életében. „A fejlesztés tovább erősítette azon törekvéseinket, hogy regionális logisztikai központként működjünk tovább, mind a hazai, mind a külföldi partnereink maximális kiszolgálása mellett” – mondta a Győr24-nek Tóth Balázs ügyvezető igazgató. A nagyléptékű beruházás városi szinten is példaértékű. „Bár ha fejlesztésről beszélünk, akkor Győrben mindenkinek az Audi beruházás jut elsőként eszébe, úgy gondolom, büszkék lehetünk azokra a kis- és középvállalkozásokra is, akik a válság idején is tudtak és tudnak bővülni. Ilyen az Arrabona Frigo is” – ezt már Simon Róbert Balázs, alpolgármester mondta köszöntőbeszédében.

A 312 millió árbevétellel büszkélkedő cég már most gondolkodik következő fejlesztési elképzelésein.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

NEW YORK, NY - JUNE 10:  Robert De Niro speaks onstage during the 72nd Annual Tony Awards at Radio City Music Hall on June 10, 2018 in New York City.  (Photo by Theo Wargo/Getty Images for Tony Awards Productions)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.