Belföld

Nehéz éjszakájuk volt a tűzoltóknak

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Gyálon, egy nyaraló Alsóőrsön, a Jászságban pedig öt tanyát veszélyeztetett egy nagy kiterjedésű tűz. A tűzoltók hajnalra mindet eloltották.

Kigyulladt egy 104 négyzetméteres családi ház tetőszerkezete és melléképülete hétfőre virradó éjjel, a balesetben egy tűzoltót áramütés ért, őt a mentőszolgálat munkatársa a helyszínen megvizsgálta – mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A tűzoltók az épületből kihoztak egy gázpalackot, és a tüzet hajnalra eloltották.

Kigyulladt egy 120 négyzetméteres nyaraló is Alsóőrsön hajnali egy óra után, az épületben nem tartózkodott senki. Mint a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese, Somlai Lajos elmondta: a nyaraló tetőszerkezete kapott lángra, amit a veszprémi, balatonfűzfői és pétfürdői tűzoltók három órára oltottak el. Az ügyben tűzvizsgálat indul. Az MTI helyszínen lévő tudósítója azt látta, hogy a ház berendezett tetőtere teljesen kiégett; elképzelhető, hogy a tűz gyújtogatás következtében keletkezett, mert a vasrács, ami védte az ajtót, nyitva volt.

Három megye közel félszáz tűzoltója vett részt annak a nagy kiterjedésű tűznek a megfékezésében, amely tanyákat is veszélyeztetett a Jászberény és Jászfelsőszentgyörgy közelében található Hajta mocsárvilág térségében – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. Az oltást személyesen irányító Tóth Tibor a helyszínen elmondta: a bejelentés még vasárnap este, nem sokkal 21 óra előtt érkezett a jászberényi tűzoltóságra, amelynek egységei kettes, kiemelt riasztási fokozatban vonultak a területre.

A nehezen megközelíthető, lápos-mocsaras vidéken azonban addigra már több száz hektár nádas lángolt, így a készültséget ötös kiemelt szintűre módosították – jelezte a parancsnok hozzátéve, hogy a tűz a környéken öt tanyát, valamint egy depót is veszélyeztetett, utóbbiban több ezer nádkéve volt felhalmozva. Végül azonban sem az ingatlanokban, sem a depóban nem esett kár, miután a tüzet sikerült az egységeknek körülhatárolniuk és folyamatos locsolással távol tartaniuk a házaktól és a kévék tömegétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik