Belföld

Legyen gyerekszoba a kórházban is

Színes függönyök, őzikék és törpök a falon, mintás szőnyeg, rengeteg játék és internetes kapcsolat.

A gyerekszoba felszereltségei. Ám adódnak élethelyzetek, amikor egy betegség miatt a kicsik kénytelenek ennél ridegebb körülmények közé vonulni. Sajnos kevés gyermekosztály engedheti meg magának, hogy otthonossá varázsolja a kórházi környezetet. Magyarország meghatározó hálózati eszközeinek gyártója ezen szeretne változtatni: pályázatot hirdet, és a nyertes gyermekosztályt egy gyönyörű élményszobával ajándékozza meg.

Nem elég a betegség és kezelések okozta fájdalom, a gyerekeknek szüleik, testvéreik hiányával is meg kell küzdeniük, ha kórházba kerülnek. Ráadásul a legtöbb gyermekosztály nem rendelkezik költségvetéssel a gyógyulást elősegítő, különleges szolgáltatások kialakítására. A D-Link Magyarország munkatársai elhatározták, változtatnak ezen.

A hálózati eszközök úttörő fejlesztője pályázatot hirdet minden olyan magyarországi egészségügyi intézmény számára, amely gyermekosztályán fekvőbeteg-ellátást végez, vagy rendelkezik olyan osztállyal, ahol hosszantartó rehabilitációs kezelésre szoruló gyermekeket gyógyítanak.

A kórházak egy olyan élményszoba kialakítására pályázhatnak, ahol a gyerekek a betegségük gondolatát háttérbe szorítva játszhatnak, és emellett családtagjaikkal is tarthatják a kapcsolatot. A D-Link munkatársai ugyanis a teljes burkolat- és bútorzatcsere, illetve játékok mellett egy olyan internetkapcsolattal rendelkező televízióval is megajándékozzák a rászoruló intézmény beteg lakóit, amelynek segítségével könnyedén beszélgethetnek szüleikkel, nagyszüleikkel és testvéreikkel.

A pályázatot a palyazat@dlink.hu e-mail címre lehet eljuttatni, a leadási határidő: 2012. április 6. 16:00 óra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik