Belföld

Legyen gyerekszoba a kórházban is

Németh D. László

2012. 03. 26. 16:42

Színes függönyök, őzikék és törpök a falon, mintás szőnyeg, rengeteg játék és internetes kapcsolat.

A gyerekszoba felszereltségei. Ám adódnak élethelyzetek, amikor egy betegség miatt a kicsik kénytelenek ennél ridegebb körülmények közé vonulni. Sajnos kevés gyermekosztály engedheti meg magának, hogy otthonossá varázsolja a kórházi környezetet. Magyarország meghatározó hálózati eszközeinek gyártója ezen szeretne változtatni: pályázatot hirdet, és a nyertes gyermekosztályt egy gyönyörű élményszobával ajándékozza meg.

Nem elég a betegség és kezelések okozta fájdalom, a gyerekeknek szüleik, testvéreik hiányával is meg kell küzdeniük, ha kórházba kerülnek. Ráadásul a legtöbb gyermekosztály nem rendelkezik költségvetéssel a gyógyulást elősegítő, különleges szolgáltatások kialakítására. A D-Link Magyarország munkatársai elhatározták, változtatnak ezen.

A hálózati eszközök úttörő fejlesztője pályázatot hirdet minden olyan magyarországi egészségügyi intézmény számára, amely gyermekosztályán fekvőbeteg-ellátást végez, vagy rendelkezik olyan osztállyal, ahol hosszantartó rehabilitációs kezelésre szoruló gyermekeket gyógyítanak.

A kórházak egy olyan élményszoba kialakítására pályázhatnak, ahol a gyerekek a betegségük gondolatát háttérbe szorítva játszhatnak, és emellett családtagjaikkal is tarthatják a kapcsolatot. A D-Link munkatársai ugyanis a teljes burkolat- és bútorzatcsere, illetve játékok mellett egy olyan internetkapcsolattal rendelkező televízióval is megajándékozzák a rászoruló intézmény beteg lakóit, amelynek segítségével könnyedén beszélgethetnek szüleikkel, nagyszüleikkel és testvéreikkel.

A pályázatot a palyazat@dlink.hu e-mail címre lehet eljuttatni, a leadási határidő: 2012. április 6. 16:00 óra.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Derecske, 2018. június 8.
Aszfaltterítő gép munka közben. A kivitelezés alatt lévő M35-ös autópálya 60-as kilométerszelvényének jobb oldali pályáján, Derecske határában a második aszfaltréteget építik be. 
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.