Belföld

Hétfőn kezdődik a kapuvári belváros felújítása

Hétfőn kezdődik Kapuvár belvárosának ez év végéig tartó rekonstrukciója - tájékoztatott Hámori György (Fidesz-KDNP) polgármester.

A munkálatok összköltsége 664 millió forint, ebből 526,5 milliós vissza nem térítendő támogatást nyertek el az Új Széchenyi Terv pályázatán. Az összegből megoldják a hőszigetelést, akadálymentesítik és kívül felújítják a műemléki védettségű városháza épületét.

A polgármester jelezte: a munkálatok miatt a polgármesteri hivatalból – a liftépítés miatt – egy osztálynak kell költöznie: a gyámhivatali csoportot a közeli Rába-palotában helyezik el ideiglenesen.

A projekt részeként megújítják a Fő tér zöldterületeit, így a várkertet, a várárkot és a Hősök parkját, végrehajtják a Rábaközi Művelődési Központ teljes külső és részleges belső felújítását, egységes, modern arculatot adnak a Piactérnek. A projekt része a Szent Anna-templom és a temető egyes részeinek felújítása is. A munkák részeként összesen 35 ezer négyzetmétert füvesítenek.

Tavaly már megújult a Kapuvár központjában álló, egykor a járásbíróságnak otthont adó épület. A 60 millió forintos – zömében szintén pályázati forrásból fizetett – beruházás során felújították és akadálymentesítették az épületet, amelybe a közhivatalok és a Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesület költözhettek vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik