Belföld

Cikik a szocik?

Az év tizenkettedik hetében szó esett a csatabárddal összetévesztett békepipáról és a kettős beszédű miniszterelnökről, a nyelvpusztító idegenekről és a gyógyíthatatlan Magyarországról, a balos újságírókról és a jobbos sajtópolitikáról. Dumagyűjtemény.

Az MSZP ma már nem számít „ciki” pártnak. Mesterházy Attila szocialista politikus (Népszabadság, március 19.)


Fotó: MTI / Soós Lajos

Az új kormány nem a csatabárdot, hanem a békepipát ásta el. Lendvai Ildikó szocialista politikus (Népszava, március 19.)

 

Magyarországnak egy Janus-arcú miniszterelnöke és egy kettős beszédű kormánya van. Jávor Benedek LMP-politikus (LMP.hu, március 19.)

 

Manapság mindentől, amit teszünk, hangos Európa. Navracsics Tibor Fidesz-politikus, miniszterelnök-helyettes (Magyar Televízió, március 20.)

 

Van egy angol nyelvű politikája, és van egy magyar nyelvű. Bozóki András szociológus Orbán Viktorról (ATV, március 21.)

 

Az ország egyik felének fáj, a másikat nem érdekli Trianon. Tamáska Péter történész (Magyar Hírlap, március 21.)

 

Mi, katolikusok nagyon óvakodunk attól, hogy iskolát átvegyünk, főleg olyan faluban, ahol csak egy iskola van. Márfi Gyula veszprémi érsek (Napló, március 21.)

 

A jogállamot korlátozó intézkedések bejönnek a lakásunkba. Lakner Zoltán politológus (YouTube.com, március 22.)


Fotó: Kummer János

Ma nem könnyű egy balos újságíró helyzete, ezt minden gúny nélkül mondhatom. Egyszerűen nincs kit támogatni. Kovács Ákos Kossuth-díjas könnyűzenész (Heti Válasz, március 22.)

 

Amíg nem dől el, ki ül az asztalfőn, addig mindenki abban érdekelt, hogy a neki tetsző ülésrendért harcoljon. Szigetvári Viktor politológus az ellenzékről (168 Óra, március 22.)

 

Elveszítjük a vidéket. Ángyán József volt államtitkár, Fidesz-politikus a termőföldek körüli korrupcióról (ATV, március 22.)

 

Hiába beszélt maffiacsaládokról Ángyán József, ma nincs olyan nyilvánosság, amivel fel lehetne számolni őket. De ha lenne is, hiányzik a politikai szándék. Bogár László közgazdász (Zalai Hírlap, március 22.)

 

Magyarország addig hepciáskodott, míg beleszorult Európa kezelhetetlen debiljének szerepébe. Hont András történész (HVG Online, március 23.)

 

A nemzet tudatos felszámolásának része, hogy a nyelvünket is pusztítják idegen erők. Takács Adrian Jobbik-politikus (Vas Népe, március 23.)


Fotó: Kummer János

Minden politikus másban jó. Sárközy Tamás gazdasági jogász (FN24.hu, március 23.)

 

Ma tányérsapkával mérik a fontosságot. Ha a miniszterelnök vesz magának testőrséget, akkor az államfő palotaőrséget, a házelnök házőrséget rendel méretre, csattogjanak a bokák. Veress Jenő újságíró (Népszava, március 24.)

 

A jelenlegi kormány sajtópolitikája szinte egyenlő a nullával. Oplatka András svájci magyar újságíró (Magyar Nemzet, március 24.)

 

Szegény lett a baloldal, mert koldus, ki értékek nélkül él. Nagy Ervin filozófus (Magyar Hírlap, március 24.)

 

Bizony a kommunista is emberből van – méghozzá magyar emberből. Balás Béla kaposvári püspök (Zalai Hírlap, március 24.)

 

Nem hiszek abban, hogy ez az ország valaha is más lesz. Krasznahorkai László író (Vasárnapi Hírek, március 25.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik