Belföld

3,2 milliárd forintos beruházás DF-en

A műszaki képzés infrastruktúrája fejlődött, új épületben, új és felújított laborokban folyhat az oktatás.

A projekt keretében évek óta elmaradt beruházások valósultak meg.A főiskola megvásárolt egy új épületet, és a beruházás keretében felújították és átalakították a már meglevő épületeket. Nanotechnológiai labort, polimer és kompozit laborokat, mechatronikai laborokat, info-kommunikációs laborokat és „jövő logisztikája” laborokat alakítottak ki, valamint az ezekhez kapcsolódó oktatási tereket. Kialakítottak egy Környezetvédelmi és Energiaracionalizálási Tudásközpontot, valamint egy Oktatás-fejlesztési Kompetencia Központot.

A főiskola fejlesztésének központi eleme a regionális versenyképesség, melynek kulcsa elsősorban az innovációs készség és a K+F potenciál fejlesztése. Ennek egyik legfontosabb eszköze a TIOP 1.3.1/07/1-2F-2009-0001, Európai campus az ország közepén elnevezésű projekt keretében megvalósított kapacitásépítés, ugyanis a régióban megtelepült, egyre inkább tudás intenzív tevékenységet folytató gazdasági szereplők által támasztott új kihívások a felsőoktatási intézménynél is közvetlenül jelentkeztek-mondta a hétfőn tartott ünnepségen Rádai Levente, a projekt menedzsere.

2008-ban öt másik vidéki felsőoktatási intézménnyel egyetemben a Dunaújvárosi Főiskola is többmilliárdos támogatást nyert tevékenységi színvonalának emelésére.

A megvalósított beruházások biztosítják a hatékony, kétirányú tudásáramlást az üzleti szféra és az oktatás között, elősegítve a humán erőforrás folyamatos megújítását, az intézmény képzési kínálatának piacorientáltságát, kutatási tevékenységének fokozott nemzetközi integrációját – mondta Kadocsa László, általános és tudományos rektorhelyettes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik